Kars Modern Şehir Görünümüne Büründü

Kars Belediye Başkanlığı’nca başlatılan sıcak asfalt çalışmaları havaların soğumasıyla birlikte noktalandı.2011 yılında başlatılan ve 2012...

Kars Belediye Başkanlığı’nca başlatılan sıcak asfalt çalışmaları havaların soğumasıyla birlikte noktalandı.

2011 yılında başlatılan ve 2012 yılında da devam eden sıcak asfalt çalışmalarıyla kentin ana caddelerinin hemen hemen hepsi asfaltlandı. Başkan Nevzat Bozkuş, asfalt tamamlanan cadde ve sokaklarda modern binalar yükseldiğine de dikkat çekti.

Bozkuş, Modern Hayvan Pazarı’nın yapımının devam ettiğini ve hayvan pazarı tamamlandıktan sonra kent merkezinde hayvancılık yapılmasına müsaade etmeyeceğinin de altını çizdi.

Reklam
Reklam

Bozkuş, özellikle alt yapı çalışmalarına önem verdiklerini, alt yapısı tamamlanan cadde ve sokakların ise asfaltı yaptıklarını söyledi.

Belediye’nin asli görevleri arasında yer alan yol kaldırım, temizlik ve su ile ilgili sorunları çözdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Bozkuş; “Biz Kars’ta kalıcı işler yaptık. Özellikle alt yapı sorunu çözdük. Kars’ta bir ilke imza attık. Bugün yap, yarın boz zihniyetini tamamen ortadan kaldırdık. Kars’ın parasını boşa savurmadık. Su sorununu çözdük. Vatandaşları arsenikli su içmekten kurtardık. Kanalizasyon şebekesini değiştirdik. Modern binaların yapıldığı ancak kanalizasyon şebekesi bulunmayan Yenişehir Mahallesi’nin kanalizasyon şebekesini yaparak çok önemli sorunu çözdük. Biz göreve gelirken hep uzun vadeli düşündük. Projelerimizi öyle hazırladık” dedi.

KARS’IN HER YERİNDE MODERN BİNALAR YÜKSELİYOR

Kars’ın gece kondu görünümünden kurtulması vatandaşlara kolaylık sağladıklarını belirten Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Kars’ın en işlek cadde ve sokaklarında çarpık yapılaşma vardı. Biz vatandaşların önünü açtık. Vatandaşlarımıza yerlerini kooperatiflere vermelerini önerdik. Öylede oldu. Şimdi kentin her tarafında modern binalar yükseliyor. Alt yapısı tamamlanan, yolu ve kaldırımı yapılan caddelerde 4-5 ve 6 katlı binalar yükseliyor. Vatandaşların arsaları, yerleri yapılan yollarla birlikte değerlendi. Biz her anlamda gelişmiş bir Kars için çalışıyoruz. Amacımız Kars’ı cazip hale getirmek. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

HAYVAN PAZARI TAMAMLANINCA KENT MERKEZİNDE HAYVANCILIK YAPILMAYACAK

Hayvan Pazarı’nın yapımının devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Modern Hayvan Pazarı’nın yapımı devam ediyor. Hayvan Pazarı’nda çalışmalarımız kar yağana kadar devam edecek. Önümüzdeki yıl Hayvan Pazarı’nın tamamlanacak. Hemen Hayvan Pazarı’nın arkasında bulunan bölgede Organize Besi Bölgesi kurulacak. Burada modern ahırlar yapılacak. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar buraya toplanacak. Hayvancılık bu bölge dışında yapılmayacak. Yani Modern Hayvan Pazarı tamamlandıktan sonra şehir merkezinde hayvancılık yapılmasına izin vermeyeceğiz. Yani kent merkezinden sürülerek hayvan pazarına hayvan götürülmeyecek. Buna izin vermeyeceğiz. Kars’ı tezek kent görünümünden kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: