Kars sele teslim

KARS (İHA) - Kars'ta dün akşam saatlerinde başlayan yağmur kısa sürede sele dönüştü. Alt yapı, kanalizasyon ve yolları tahrip eden sel, şehir merkezini olumsuz etkiledi. Kars Belediye Başkanı Alibeyoğlu, "Şu ana kadar zararımız 10 trilyon civarında" dedi.

Kars'ta son 15 gündür etkili olan yağışlar zaman zaman sellerin oluşmasına sebep oldu. Hemen hemen her 16.00-17.00 saatleri arasında bardaktan boşanırcasına yağan yağmur, dün yine kendini gösterdi ve bazı bölgelerde sellere yolaçtı. Bir saat devam eden yağış sonucu Atatürk Mahallesi'ndeki yollar aşındı ve 20 ev sular altında kaldı. Faikbey, Atatürk ve Kazım Paşa caddelerinde devam eden kaldırım çalışmaları aksadı ve kaldırım çalışmalarında kullanılan tonlarca kum sulara kapılarak yok oldu. Atatürk, Sukapı ve Hafızpaşa mahallelerindeki kanalizasyonlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Can ve mal kaybına yolaçmayan sel, ağırlıklı olarak belediye hizmetlerine zarar verdi.

Reklam
Reklam

Selle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, günlerdir devam eden yağışların özellikle belediye hizmetlerini aksattığını ve belediyeyi büyük zarara soktuğunu belirterek "Tabiatın dengesi bozuldu artık. Eskiden böyle ağır seller olmazdı. Bilinçsiz yerleşim ve ağaç dikilmemesi sellerin oluşmasına sebep oldu. Artık her gün selle karşılaşıyoruz. Şu ana kadar zararımız 10 trilyon civarına ulaştı. Ne yapacağımızı şaşırdık kaldık" dedi.