Kars Valisi Eyüp Tepe’nin Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Kars Valisi Eyüp Tepe, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Vali Tepe, yayımladığı mesajında, “Yüce...

Kars Valisi Eyüp Tepe, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Tepe, yayımladığı mesajında, “Yüce Yaratıcımızın, bütün âlemlere rahmet elçisi olarak gönderdiği, İnsana dair bütün güzellikleri ve tüm ahlaki erdemleri bünyesinde toplayan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimizin dünyaya teşriflerinin, 1442. yıl dönümünü idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

Tepe; “Bütün peygamberlerin teşriflerini müjdelediği, bütün âlemlerin beklediği, Kur’an ahlakıyla donatılan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), akıllara, kalplere ve ruhlara hitap ederek; bütün dünyaya huzur, barış, kardeşlik ve güzel ahlak temelinde manevi bir iklimi tebliğ ederek, insanlık tarihi açısından cehalet devrini kapatıp aydınlıkların doğuşunu sağlamıştır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kars Valisi Eyüp Tepe, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Peygamberimizin bu anlam ve değer yüklü mesajları günümüzde de insanlık alemi için önemini ve değerini korumakta ve gelecek için ihtiyaç duyulan güveni içinde barındırmaktadır.

Yüce Mevlanın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına mazhar olabilmek; Peygamberimizi kendimizden çok sevmek ve O’nun ahlakıyla ahlaklanmakla, O’nun hidayet yolundan gitmekle olur. Bu nedenle; tüm Müslümanlar, alemlere rahmet, Fahr-i Kainat, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ve onun Ehli Beyt-i etrafında kenetlenmeli, gerek dini gerekse beşeri alanda, farklı dil, ırk, soy, mezhep gibi her türlü kısır çekişmeleri, ayrılıkları, aykırılıkları bir tarafa bırakarak, İslam, peygamber, vatan ve insan sevgisi ortak ekseninde birleşmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in kutlu doğumu münasebetiyle Kars’lı hemşehrilerimin nezdinde, tüm insanlığın, sevgi, barış, mutluluk ve esenlik içinde kardeşçe yaşamasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: