Kars'ı En Çok Ukraynalı Turistler Gezdi

Ani Ören Yeri, tarihi camileri, kalesi ve Ruslar zamanından kalan taş yapılarıyla ilgi gören Kars'ı en çok Ukraynalı turistler ziyaret

Ani Ören Yeri, tarihi camileri, kalesi ve Ruslar zamanından kalan taş yapılarıyla ilgi gören Kars'ı en çok Ukraynalı turistler ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'ın Türkiye'deki marka kent adaylarından olduğunu belirtti.

Kars'ı "İlklerin şehri" olarak tanıttıklarını ifade eden Doğanay, dinler şehri olarak nitelendirilen Ani'nin turistler tarafından en fazla ziyaret edilen yerler arasında bulunduğunu söyledi.

Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ani Ören Yeri'nin Kafkaslar'dan Anadolu'ya girişte ilk yerleşim alanı olduğuna dikkati çeken Doğanay, turistlerin bölgedeki Susuz Şelalesi, Kars Kalesi, Evliya, Kümbet ve Fethiye camileri ve tabyaları da ziyaret ettiklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Bölgenin güzelliklerini görmek için Ukraynalı turistlerin daha fazla ilgi gösterdiğini ifade eden Doğanay, şöyle devam etti:

"Kars'ın dinamiklerini harekete geçirirsek, şehri mimarisiyle ayağa kaldırırsak ilimizin bölgenin turizm tetikçisi olacağına inanıyorum. Kentimize gelen yabancı turist sayısında ilk sırada Ukrayna geliyor. Bin 995 turistle Ukrayna'nın ardından Rusya ikinci, Almanya üçüncü sırada yer alıyor. İlimize 2010 yılında 13 bin 523, 2011 yılında 14 bin 774 ve 2012 yılında da 12 bin 587 yabancı turist geldi. Yerli turist sayısında da müthiş artış var. Geçen yıl ilimize 70 bin 333 turist geldi. Demek ki artık Türk milleti de geziyor, tarihini merak ediyor. Refah seviyesiyle Türk insanı da gezmeye başladı."

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: