KARSİAD Başkanı: Hocalı’da Insanlığa Karşı Suç Işlenirken Tüm Dünya Sessizdi

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci, Hocalı'da insanlığa karşı...

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci, Hocalı'da insanlığa karşı suç işlenirken tüm dünyanın sessiz kaldığını söyledi.

KARSİAD Başkanı Dereci, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesi Hocalı şehrinde Ermenilerin gerçekleştirdiği soykırımın insanlığa karşı işlenmiş son yüzyılın en insanlık dışı katliamı olduğunu belirtti. 1992’nin 25 Şubat’ını 26 Şubat’a bağlayan gece başlayan, Hocalı Soykırımı’nın 21. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayınlayan Başkan Dereci, tarih sürecinde Rusların ve İran’ın yönlendirmeleri ile bölgeye yerleşen Ermeniler tarafından önceden planlanarak tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen toplu cinayetleri unutmadıklarını asla unutmayacaklarını ifade ederek yaşatılanları kınadı.

Reklam
Reklam

O tarihlerde tüm dünya ile birlikte, Türk coğrafyasının da sessizliğe bürünmesinin çok hazin bir durum olduğunu aktaran Başkan Dereci, “Elleri kanlı Ermeni askerlerinin vahşilikleri sonucunda 613 kişi katledildi. Halen daha 100’lerce kişinin akıbeti bilinmiyor. Hocalı’daki katliam bilerek ve belli amaç doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Başkan Dereci, Hocalı'da şehit olanları rahmetle andıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: