Karşıyaka Barok Günleri'nde Robin Blaze Rüzgarı Esecek

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde 7 Ocak’ta başlayan 1. Karşıyaka Barok Günleri sürüyor. Etkinliğin ikinci...

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde 7 Ocak’ta başlayan 1. Karşıyaka Barok Günleri sürüyor. Etkinliğin ikinci konserinde, 9 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de ünlü ve dünyanın sayılı counter tenorlarından Robin Blaze sahne alacak.

Konserde, Avrupa ve Amerika’da gerçekleştirdiği konserlerle müzik kamuoyunda adından sıkça söz ettiren Blaze’in yanı sıra, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Linet Şaul da, “Barok Esintiler” içeriğiyle barok repertuvarının seçkin yapıtlarını seslendirecek.

Reklam
Reklam

Barok Günleri çerçevesinde üç ayrı ülkeden birleşerek oluşan grup, Karşıyakalılar'a barok müziğin en güzel örneklerini sunmak için bir araya geldi. Blaze ve Şaul’a viola da gamba da Bülent Oral, klavsende Erica Fossi eşlik edecek.

Solist sanatçılar iki barok çalgı eşliğinde Hume, Handel, Monteverdi, Picchi ve Ortiz gibi ünlü bestecilerin yapıtlarını yorumlayacak.Etkinliğe giriş davetiyeleri, bu sezon iki konserle, gelecek sezon daha farklı etkinliklerle sanatseverlere barok müzik şöleni sunacak olan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden sağlanabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: