Karşıyaka Belediyesi Can Dostlarına Sanal Alem Üzerinden Yuva Buluyor

Karşıyaka Belediyesi ilginç bir projeye imza attı. Sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi...

Karşıyaka Belediyesi ilginç bir projeye imza attı. Sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü sahipsiz köpekleri sanal alem üzerinden yuva sahibi yapıyor.

Karşıyaka Belediyesi’nin resmi web sitesinde oluşturulan “Sahibimi Arıyorum” sayfasına girenler yeni can dostlarını artık buradan seçiyor. Örnekköy Şantiyesi’nde bulunan hayvan bakım evinde kalan sahipsiz köpekleri daha önce Tay Park’ta kurdukları “Köpek Sahiplendirme” standıyla yuva sahibi yapan Karşıyaka Belediyesi’nin yeni uygulaması da ilk günden itibaren ilgi gördü. Hayvanseverler Karşıyaka Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu yeni uygulamayla www.karsiyaka.bel.tr adresindeki “Sahibimi Arıyorum” sayfasına girerek sahipsiz köpeklerin resim ve bilgilerine ulaşabilecek.

Reklam
Reklam

İnternet üzerinden yaşına, aşı programına göre sınıflandırılıp, mikroçip takılarak kayıt altına alınan hayvanlar,başvuruyla kendisini seçen yeni sahiplerine teslim ediliyor. Ücret talep edilmeyen uygulamayı Yerel Hayvan Koruma Görevlisi ve hayvanseverlerle birlikte yürüten Karşıyaka Belediyesi böylelikle sahipsiz hayvanları sokaklara geri dönmekten kurtarıyor.

Bakmak üzere can dostu arayanlara Karşıyaka Belediyesi’nin web sitesini ziyaret etmeye çağıran Belediye Başkanı Cevat Durak, “Aradığınız can dostu burada olabilir. Sevgiye muhtaç birçok hayvanımız burada sizleri bekliyor. Onlara ulaşmanızı internet sitemizle daha da kolaylaştırdık.” dedi.

Karşıyakalıların sahipsiz hayvanlara karşı duyarlılığının altını çizen Başkan Durak, “ Vatandaşlarımızdan ilk etapta 42 noktaya koyduğumuz yemek ve su odaklarımıza sahip çıkmalarını ve bu sıcaklarda sokaktaki hayvanlara karşı daha da duyarlı davranmalarını istiyoruz” diye ekledi.

www.karsiyaka.bel.tr sayfasından bakıp beğendikleri hayvanı görmek ve sahiplenmek isteyen vatandaşlar, hafta içi mesai saatlerinde, Cumartesi 13:00, Pazar’da 17:00’ye kadar bakımevini ziyaret edebilirler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: