Karşıyaka küresel ısınmayla mücadele edecek

Karşıyaka Belediyesi’nin resmi üyesi olduğu Covenant of Mayors (Belediye Başkanları Sözleşmesi) 3. Seremoni Toplantısı, Belçika’nın...

Karşıyaka Belediyesi’nin resmi üyesi olduğu Covenant of Mayors (Belediye Başkanları Sözleşmesi) 3. Seremoni Toplantısı, Belçika’nın başşehre Brüksel’de yapıldı. Avrupa Parlementosu’nda yapılan ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Etüt Proje Müdürü Tayfun Varlı ile Etüt Proje Müdürlüğü’nden Kimya Yüksek Mühendisi Elvan Şeker’in katıldığı toplantıya, Avrupa’dan önemli isimler de iştirak etti.
Küresel ısınmayla yerelde mücadele amacıyla kurulan Covenant of Mayors üyesi 46 ülkeden 3 bin 140 belediye başkanı bu toplantıda biraraya geldi. Birliğe Türkiye’den ilk aktif üye olan Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, Türkiye dönüşü yaptığı konuşmada, KYOTO Sözleşmesi kapsamında gelişmiş ülkelerde küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit emisyonunun azaltılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. Durak, “Ülkemizden de 150-200 belediyenin bu birliğe üye olmasını dilerdim. Yaşamımızda en önemli olan, sağlıklı havayı solumaktır. Kentlerimizde bu ortamı sağlamamız gerekir. Karşıyaka’da kış aylarında yoğun hava kirliliği yaşanmaktadır. Aliağa’dan başlayarak bir bütün olarak İzmir’in geneline yönelik çalışma yapılmalıdır. Avrupa Parlamentosu’nun kurduğu yapı içinde tüm dünyayı ilgilendiren böyle önemli bir çalışmaya ülkemizde ilk imzayı atan Karşıyaka Belediyesi’dir. Belediyemiz, en önemli gündem maddelerinden biri olan karbondioksit salımı ve zararlarının azaltılmasında aktif bir rol üstlenmiş, 2020 yılına kadar sera etkisi yapan gazları en az yüzde 20 oranında azaltacağı taahhüdünde bulunmuştur.” dedi.
Brüksel’deki toplantının ilk bölümünde yedi ülkenin sunumu ve karşılıklı değerlendirmeler yapılırken enerji verimliliği, kaynak kullanımı ve sürdürülebilir büyümeyle akıllı şehir örnek ve süreçleri, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi'nde masaya yatırıldı. Parlamento toplantı salonunda biraraya gelen üyeler, ise akıllı şehirlerde yenilik ve teknoloji yatırımlarına yönelik önemli açıklamalar yaptı.
Toplantıda dikkat çeken diğer isimler Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek, Bölgeler Komitesi Başkanı Mercedes Bresso, Avrupa Komisyonu Enerji Genel Direktörü Philip Lowe ve enerjiden sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Günther H.Oettinger oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz