Karşıyaka Uluslararası Fotoğraf Günleri Başlıyor

Karşıyaka Belediyesi, Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliğiyle “Karşıyaka Uluslararası Fotoğraf Günleri”ni düzenliyor.Beş ayrı...

Karşıyaka Belediyesi, Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliğiyle “Karşıyaka Uluslararası Fotoğraf Günleri”ni düzenliyor.

Beş ayrı ülkeden onlarca fotoğraf sanatçısının buluşacağı etkinlikte söyleşiler, sunumlar ve sergiler yer alacak. Fotoğraf günlerinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yaşadıklarımızı kimileri yazıyla anlatıyor, kimileri de fotoğraflarla. Tarihe önemli belge niteliğindeki fotoğrafa gönül verenleri kutluyorum. Belediyemizin ev sahipliğinde önemli bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Yurt dışından da katılacak olan fotoğrafçılar ile önemli bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Etkinliğe ilişkin düzenlenen basın toplantısına Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (EFSA) Başkanı Fenay Ulu, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer, Fotoğraf sanatçısı Ahmet Serdar Turan katıldı. Fotoğraf Günleri etkinliğine Yunanistan, Gürcistan, Filistin ve İspanya’dan fotoğraf sanatçılarının katılacağını belirten EFSA Başkanı Fenay Ulu, “Ülkemizden de 10 ayrı ilden katılacak fotoğrafçılar olacak. Hem amatörleri hem de profesyönelleri buluşturacak etkinlik olacak. Fotoğrafa gönül verenleri buluşturacak bu organizasyon için Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi’ni Karşıyaka’ya kazandırdıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Sanatın her alanına sahip çıkıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz heykel çalıştayı sonrası kazandığımız heykeller kentimizin meydan ve parklarını süslüyor. Fotoğraf olarak da bu organizasyonlarda kazanımlarımızı halkımızla paylaşıyoruz“ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: