Karşıyaka'da Milli Mücadele Parkı Ve Açıkhava Müzesi

İZMİR (AA) - Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Milli Mücadele Parkı ve Açıkhava Müzesi'nin açılışı, 27 Ağustos Salı günü yapılacak.

İZMİR - Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Milli Mücadele Parkı ve Açıkhava Müzesi'nin açılışı, 27 Ağustos Salı günü yapılacak. Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yalı Mahallesi'nde 2 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen ve iki bölümden oluşan projenin birinci bölümü park olarak, diğer bölümü ise Milli Mücadele döneminin anlatıldığı Açıkhava Müzesi olarak tasarlandı. Müzede, Anadolu insanının Çanakkale Savaşı'yla başlayan kurtuluş mücadelesini anlatan heykeller, rölyefler, büstler ve kitabeler yer alıyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın, "Proje üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Prof. Dr. Kemal Arı’dan destek alarak kronolojik sıralama yaptık. Geçmişimizi unutturmamak gibi bir sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz. Ancak, bundan da öte, gelecek kuşaklara, neden Cumhuriyet’e sahip çıkmaları gerektiğini de hatırlatmak zorundayız. Milli Mücadele Parkı, işte bu sorumluluğun simgesidir. Karşıyakamıza da çok yakıştığına inanıyorum" ifadelerine yer verildi. Anlatımları sesli dijital rehberler tarafından yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi'nde 22 duvarda 44 yüzey farklı şekilde işlendi. Giriş bölümünde Atatürk Maskı ve İzmir’in işgali ile halkın direnişi tasvir edilirken, Çanakkale Savaşı rölyefleri ve kitabesi yer almakta. Park içerisinde, ayrıca, Kurtuluş Savaşı boyunca önemli başarılar sağlamış pek çok kahramanın büst ve heykelleri, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, Ankara’ya gelişi, TBMM’nin kuruluşu da yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz