Karşıyaka’da Pazar Alış Verişi Artık Çok Daha Konforlu Olacak

Karşıyaka 3 kapalı pazaryerine daha kavuşuyor. Şemikler, Mustafa Kemal ve Zübeyde Hanım Mahalleleri’nde açılacak kapalı...

Karşıyaka 3 kapalı pazaryerine daha kavuşuyor. Şemikler, Mustafa Kemal ve Zübeyde Hanım Mahalleleri’nde açılacak kapalı pazaryerleriyle alış veriş Karşıyakalılar için artık daha konforlu hale gelecek. Pazarları sokak aralarından kurtarmakta kararlı olduklarının altını çizen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Hemşehrilerimizi üstü kapalı, tuvaleti, çay ocağı, duş yerleri olan konforlu ve sağlıklı pazaryerleriyle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Şemikler Telli Bahçe’de Belediye’ye terk edilen alanda kalan kısımda yaptırılan kapalı pazaryerinin inşaatı tamamlanırken, açılış için de artık gün sayılıyor. Altı otopark olan pazar yeri hem pazarcılara hem de vatandaşa alış veriş yorgunluğunu atıp, soluklanma imkanı sağlayacak çay ocağı hizmeti de sunacak. İhalesi yapılan Mustafa Kemal Mahallesi Kapalı Pazaryeri’yle de mahalle sakinleri sağlıklı ve hijyen ortamlarda alış veriş yapma imkanı bulacak. Yaklaşık 2 bin 200 metre karelik bir alana kurulacak pazaryerinin bodrum katı otopark olacak. Zemin katta gıda ve giyim satışı yapmaya uygun yaklaşık 170 tezgah yeri bulunacak. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde ise, mevcut pazaryerinin kent meydanı olarak düzenlenmesi nedeniyle yeni pazaryeri Otoban yakınındaki alana taşınacak.Bodrum katında otoparkı olacak olan pazar 150 tezgahlık olacak.

Reklam
Reklam

Karşıyaka’nın vizyonuna uygun pazaryerleri yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Durak, “Örnekköy’de kentsel dönüşüm alanında kalan pazaryeri dışında tüm pazarları yenileyip kapalı hale getirmiş olacağız. Buraları Karşıyaka’nın kimliğine uygun alış veriş merkezleri olarak hazırlıyoruz. Esnaflarımız daha iyi koşullarda hizmet üretirken, vatandaşlarımız da yazın toz ve güneş altında, kışın da yağmur altında dolaşmaktan kurtulmuş olacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: