Karşıyaka’ya 'ikinci Afet Kardeşi' Geldi

Karşıyaka Belediyesi’ne ikinci afet kardeşi İstanbul’dan geldi. Bakırköy Belediyesi ile imzalanan “Afet Kardeşliği” protokolü CHP...

Karşıyaka Belediyesi’ne ikinci afet kardeşi İstanbul’dan geldi. Bakırköy Belediyesi ile imzalanan “Afet Kardeşliği” protokolü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle imzalandı.

Olası bir doğal felaket ve öncesindeki hazırlık çalışmalarında işbirliği yapılmasına yönelik hazırlanan 'Doğal Afet Kardeşliği' protokolü CHP Genel Merkezi tarafından İstanbul’da düzenlenen 'Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Toplantısı'nın ilk gününde imzalandı.

Protokol, CHP’li 66 belediyenin projelerini anlattığı Ataköy Sheraton Oteli’ndeki toplantının ilk gününün bitiminde verilen yemekte yapılan törenden sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünalerzen tarafından imzalandı. Protokole imza koyan üçüncü kişi ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Reklam
Reklam

Ataköy Sheraton Otel’de düzenlenen yerel yönetimler toplantısının ilk gününün sonunda Ataköy Marina’da verilen yemekte düzenlenen protokol imza töreninde, her iki belediye başkanını yanına alarak imza atan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu CHP’li belediyelerin işbirliğinden memnun olduğunu söyledi.

Manisa ile de aynı protokolü yaptıklarını anımsatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bu protokolle Bakırköy ile dostluk bağımızı genişletmiyoruz; aynı zamanda kötü günde birbirimizin yanında olacağımıza da söz vermiş oluyoruz. Her iki ilçe bundan sonra afet hazırlıklarına yönelik eğitim çalışmalarını, uygulamalarını ve tecrübelerini karşılıklı olarak paylaşacak. Her iki belediyedeki ilgi birimlerin yapacağı çalışmalarla, her iki kentte birbirini, özellikle acil durum noktalarını, eylem planını tanıyacak, bilecek. Böylelikle, olası bir felakette biri diğerine en hızlı şekilde ulaşmış olacak. Ben bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde bir konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz