Kars’ta 1 Mayıs Kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için sendikalar, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.Faikbey Caddesi'nde...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için sendikalar, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.

Faikbey Caddesi'nde toplanan Kars Emek ve Demokrasi Platformu, DİSK, KESK, HAK İŞ, Eğitim Bir Sen, ŞEKER-İŞ, 78'liler, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlıkları üyeleri, pankart açıp, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen İl Temsilcisi Çetin Koçyiğit, bugün dünyanın dört bir yanında işçiler, emekçiler, yoksul köylüler, ezilen halklar, yüreği emekten yana atan tüm toplumsal kesimlerin mücadeleyi, dayanışmayı ve birliği alanlara taşıdığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Çetin Koçyiğit, "Bugün 1 Mayıs, mücadelenin ateşiyle, coşkusuyla hep bir ağızdan çığlığa dönüşüyor. Mücadelesini verdiğimiz Türkiye, eşit, özgür, demokratik ve bağımsız bir Türkiye'dir. Yaşam şartları, fabrikalarda, madenlerde çalışan işçileri ölümle yaşam arasındaki ince çizgide çalışmak zorunda bırakıyor” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan konuşmaların ardından alanda bulunan sendika üyeleri, şarkılar eşliğinde halay çekti oynadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: