Kars’ta 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

Kars Sağlık Sevenler Derneği (KRSSED) ve Kars Aile Hekimleri Derneği'nin (KARSAHED) ortaklaşa düzenlediği 14 Mart...

Kars Sağlık Sevenler Derneği (KRSSED) ve Kars Aile Hekimleri Derneği'nin (KARSAHED) ortaklaşa düzenlediği 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde 200 doktor ve sağlık çalışanı bir araya geldi.

Kars’ta bir otelde düzenlenen program, mesleklerini icra ederken yaşamını yitiren doktorlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Etkinlikte sağlık çalışanlarını yalnız bırakmayan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yaptığı konuşmada, bu anlamlı günü kutladığını ifade ederek, doktorların insanlara sağlıklı yaşamı hatırlatmada önemli bir misyon üstlendiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bu anlam içerisinde kendilerininde, dostlarıyla, arkadaşlarıyla ve belediyelerinde çalışan kardeşleriyle karşılaştıklarında hal hatır sorduktan sonra sağlık durumlarını sormaya çalıştıklarını belirtti. Bozkuş, "Demek ki insan yaşamında sağlık çok önemli. Bu anlam içerisinde mesleğiniz ve sizler çok önemlisiniz. Tabi biz Kars’lılar için daha da önemlisiniz çünkü bizim bir sıkıntımız vardı. Şöyle derdik: ‘Ömrümüz Erzurum yollarında geçiyor.’ Çok şükür şimdilerde ilimizde tıp doktorlarının yeterliliğini görmenin huzurunu yaşıyoruz." dedi.

Etkinliği düzenleyen derneklerden, KARSSED Yönetim Kurulu Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yunus Yılmaz ise son zamanlarda hekimlerin karşılaştığı sıkıntıların kendilerini üzdüğünü ifade ettiği konuşmasında, derneklerinin, sağlık sektöründe çalışanların bir araya gelmesinde, karşılaşılaşılan sorunlara çözüm aranmasında, kültürel değerlerle bütünleşerek yaşam kalitesinin yükseltilmesine yardımcı olmayı amaçladığını yanı sıra yoğun iş yükünün arasında hayatın renklerinin fark edilmesini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Dernek olarak kişisel ve mesleki gelişime katkı sağlamak için uluslararası gönüllü organizasyonlarla dünyaya açılmayı da amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, bu çerçevede, sosyal duyarlılık içerisinde bir araya gelen dernek üyelerinin başta Kars halkına, ırk, renk, dil, mezhep ve statü ayırmadan hizmet etmeyi amaç edindiğini aktararak, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramının hayırlara vesile olmasını diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: