Kars’ta 2 Bin 30 Konutun Temeli Atıldı

Kars’ta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’ye yaptırılacak olan 2 bin 30 konutun temeli atıldı.Bayrampaşa...

Kars’ta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’ye yaptırılacak olan 2 bin 30 konutun temeli atıldı.

Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde Belediye Başkanlığı’nca ‘Gece Kondu Dönüşüm’ projesi kapsamında TOKİ ile yaptırılan 2 bin 30 konuttan ilk etapta yapılması düşünülen 698 konutun temel atma töreni Vali Eyüp Tepe ile protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşların yoğun katılımıyla kurban kesilerek gerçekleştirildi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un yerinde çözüm projesi olarak lanse ettiği konutlarının 2014 yılında tamamlanarak hak sahiplerine verileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Temel atma töreninde konuşan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, seçim dönemi söz verdiği en önemli projelerden bir tanesini hayata geçirdiğini belirtti.

“HAYAL ETTİĞİMİZ PROJENİN TEMELİNİ ATTIK”

Başkan Nevzat Bozkuş; “Biz 2009 yerel seçimlerine Atatürk Mahallesi’nden başladık. Mahalleye geldiğimizde gerçekten mevcut alanda çarpık kentleşmenin ve kontrolsüz yapıların olduğunu gördük. O an aklımızdan şu geçti; “ ‘Acaba çağdaş standartlar da kentsel yenileme alanı oluşturup, içerisinde sağlık alanı, eğitim alanı, spor alanları, kültürel alanlar ve çözük oyun gruplarının bulunduğu bir kentsel yenileme alanı içerisinde saygıdeğer hemşehrilerimize TOKİ vasıtasıyla güzel ve sağlıklı konutlar yaptırabilir miyiz?’ Buradaki birçok hemşerimizle de zaman zaman bunları gündeme getirmiştik. Şimdi ise çok şükürler olsun. Düşündüğümüz, hayal ettiğimiz proje biraz sonra temel atma töreniyle gerçekleşmiş olacak” dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’tan sonra söz alan Vali Eyüp Tepe, Türkiye’nin geldiği aşamayı gösteren gün bu gün. Kentsel dönüşümün Türkiye’ye yeni bir sinerji katacağı gün bu gün. Bu projede pek çok şehrimizde yapılan bir yanlışın yapılmadığını öğrendim. Bundan da ayrıca mutlu oldum. Çünkü bana göre her zaman burada yaşayan halkımızın, yine burada yaşamaya devam etmesi doğru bir adımdı. Doğru bir hamleydi. Doğrusu bunu burada hem TOKİ’nin hem de belediyemizin düşünmüş olması vatandaşlarımızla böyle bir konseptin sağlanmış olması bence projenin doğruluğunu bize göstermektedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. 2 bin 30 konutun temeli, Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve TOKİ yetkilisi Gürol Konyalı tarafından atıldı. Temel atma törenine katılan çok sayıda hak sahibi Başkan Bozkuş’a sevgi gösterisinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: