Kars'ta 2 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Kars'ta Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Kars'ta Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Fevzi Çakmak Mahallesi Malakan yolunda düzenlenen ağaç dikim törenine, Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Erzurum Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, Kars Orman İşletme Müdürü İbrahim Tanış ve öğrenciler katıldı.

Vali Tepe, burada yaptığı konuşmada, Kars'ta ağaç sevgisini daha da yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirterek, bu kapsamda projeler yürüttüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Erzurum Orman Bölge Müdürü Orhan da ormanın önemli olduğunu belirterek, ormanların korunması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.

Kişi başına en az yedi fidan dikilmesini öneren Orhan, şunları kaydetti:

"Kuzey Afrika'dan, Kuzey Irak'tan ülkemize taşınan toz taşınımı çölleşme nedenidir. Kars'ta da bu toz taşınımını bire bir yaşamaktayız. İşte çölleşmenin önünde durmanın en etkili çaresi ağaç dikmektir. Türkiye genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğinin bu yıl son yılıydı. Kars'ta bu kapsamda 5 yılda tamamlanması gereken fidan dikimlerini 4 yılda tamamlamış olduk. Bir milyon hedefimiz var. Yeni yerlerden taleplerde geliyor, bu da bizi memnun ediyor."

Kars Orman İşletme Müdürü İbrahim Tanış da, Ağadeve köyü mevkisine 450 bin adet fidan dikileceğini ve toplam dikilecek fidan sayısının 700 bini geçeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, 2 bin fidanın dikimi yapıldı.

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: