Kars'ta 208 köy yolu ulaşıma kapalı

Kars'ta etkisini devam ettiren kar ve tipi nedeniyle 208 köy yolu ulaşıma kapandı. İl merkezinde...

Kars'ta etkisini devam ettiren kar ve tipi nedeniyle 208 köy yolu ulaşıma kapandı. İl merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

Yurtta etkili olan kar ve soğuk hava, Kars'ta da tipi ile birlikte etkisini sürdürüyor. İlde 2 gündür devam eden kar ve tipi nedeniyle 208 köy yolunun ulaşıma kapanırken, şehirde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Vatandaşlar biriken kar nedeniyle cadde ve sokaklarda yürüyemez hale geldi.

Kars’ta kar yağışı ve tipi sonucu; merkeze ilçeye bağlı 37, Akyaka'da 21, Arpaçay'da 48, Digor’da 17, Kağızman’da 14, Sarıkamış’ta 23, Selim'de 21 ve Susuz ilçelerinde ise 27 olmak üzere toplam 208 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kars İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürürken yerleşim merkezlerinde ise belediye ekiplerinin hummalı çalışmaları devam ediyor.

Reklam
Reklam

Meteoroloji yetkilileri; Kars genelinde gündüz hava sıcaklığının eksi 7 derece, gece de eksi 22 derece olacağı tahmininde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz