Kars’ta 300 Bin Metrekare Alana Lojistik Merkez Kurulacak

AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Lojistik Merkez’in Kars’ta kurulacağına dikkat...

AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Lojistik Merkez’in Kars’ta kurulacağına dikkat çekti.

Erzurum’da ihalesi yapılan ve Kars’ı uzaktan yakından ilgilendirmeyen Lojistik Merkezi’in birileri tarafından sürekli gündeme getirilmesinin doğru olmadığını ifade eden AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Böyle bir şey olması mümkün mü? İnsanlşar buna nasıl inanabilir? Demiryolu Kars’ta Lojistik Merkez Erzurum’da bu nasıl mantık. Erzurum’da ihalesi yapılan Lojistik Merkez’in bizimle uzaktan yakından ilgisi yok. Lojistik Merkez, Lojistik Köy kesinlikle Kars’ta kurulacaktır” dediler.

Reklam
Reklam

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan (Kars-Tiflis-Bakü) Demiryolu hızla devam ediyor. Bunlara paralel Kars Iğdır Nahçıvan, Kars Trabzon demiryolu bağlantıları yapılacak. Bu çerçevede Lojistik Merkez’in Kars dışında yapılması mümkün mü? Biz üzerine basarak söylüyoruz. Karslı hemşehrilerimiz kesinlikle tereddüt etmesinler Lojistik Merkez Kars’ta kurulacak. Kars dışında kurulanan ambar ve lojistik merkezlerin Kars ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. 42 milyon TL.’lik yatırım olan Lojistik Merkez BTK Demiryolu’na paralel tamamlanacak. Bu doğrultuda biz bakanlık ve ilgili genel müdürlük ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştular.

Karslıların Lojistik Merkezine kavuşacağını ifade eden AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, kendilerinin birileri gibi laf üretmediğini, tam tersine Kars’a yapılan yatırımların kesinlik kazandığında vatandaşlara duyurmayı daha uygun gördüklerini kaydettiler.

Reklam
Reklam

KARS LOJİSTİK MERKEZİ’NDE NELER OLACAK

Kars Tiflis, Kars Iğdır demiryolu projelerinin kesişim noktasında bulunan Mezra durağında yaklaşık 300 bin metrekare alanda Kars Lojistik Merkezi kurulacak.

Buna göre Kars Lojistik Merkezi'nde; “Depo sahasına ulaşan 8 adet demiryolu hattı, Gümrüklü sahada 5 adet demiryolu hattı, 9 adet Depo antrepo 148.752 metrekare alanda, Giriş güvenlik binası, Gümrük idare binası, Gümrük müşavirleri binası, Katener ve pozotosu binası, Lojistik firmaları binası, Lojistik merkezi yönetim binası, Misafirhane, Sinyalizasyon ve elektrifikasyon kumanda merkezi, Isı merkezi Su deposu, Camii, Genel mutfak, İtfaiye, Kara araçları bakım onarım, Sağlık ocağı, Sinyalizasyon ve elektrifikasyon binası, ,Sosyal tesisler Restoran ve AVM, Sürücü dinlenme tesisi, TCDD idare binası, TCDD yemekhane, Türk hamamı, Yakıt istasyonu ve Toplam kapalı alan 173.851 metrekare olacak Lojistik. Merkezde binlerce kişi çalışacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: