Kars’ta 69 bin 633 öğrenci ders başı yaptı

Kars'ta 2011–2012 eğitim öğretim yılı, 464 okulda 69 bin 633 bin öğrenci için çalan ders...

Kars'ta 2011–2012 eğitim öğretim yılı, 464 okulda 69 bin 633 bin öğrenci için çalan ders zili ile başladı.
Yeni eğitim yılı açılışı nedeniyle ilde düzenlenen törenler, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.
Kars Vali Vekili Muhammed Lütfü Kotan, burada yaptığı konuşmada, 2011–2012 eğitim öğretim sezonunun, özelde Kars’a genelde Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Kotan, ilköğretime başlayan öğrencilerin eğitiminin önemine değinerek, “Çocuklarımız, hayatlarının şekilleneceği geleceklerinin belirleneceği okullarına başlıyorlar. Vakitlerinin çoğu kısmını bu okullarda geçiriyorlar. Dolayısı ile hepimizin hayatında çok önemli bir yeri olan okullarımızın ve öğretmenlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Onların öğrettiklerini bütün ruhumuzla öğrenmeliyiz. Onların rehberliğinde ülkeye millete ve insanlığa saygılı olmayı iyi olmayı öğrenmeliyiz.”dedi.
Kars İl Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun da yaptığı konuşmada, yeni bir eğitim öğretim yılına ülkenin geleceği olan çocuklarla birlikte olmanın gururu ve huzurunu yaşadıklarını belirtti.
Altun, “ Bilindiği gibi ülkemizde İlköğretim yeni ismi ile temel eğitim uzun bir zamandır 8 yıl olarak eğitim hizmeti sunmaktadır ve 6 ile 14 yaş gurubunu kapsamaktadır.” diye konuştu.
Okullarda yeterli sayıda bilgisayar ile internet destekli hizmet verildiğini kaydeden Altun, orta öğretimde ‘Fatih Projesi'nin uygulamaya geçtiğinin altını çizdi. Altun ayrıca bugünden itibaren okullarda parasız ders kitaplarının başlanacağını bildirdi.
Diğer taraftan törene Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un yanı sıra Milli Eğitim şube müdürleri ve öğrenci velileri de katıldı.
Tören, öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz