Kars’ta artık üst üste asfalt sermek yok

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, gazetecilerle bir araya geldi. Şehirdeki asfalt çalışmalarına değinen Başkan Bozkuş,...

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, gazetecilerle bir araya geldi. Şehirdeki asfalt çalışmalarına değinen Başkan Bozkuş, üst üste asfalt ekleme uygulamasına son verdiklerini söyledi.
Bozkuş, sıcak asfalta başladıklarında Karayolları teknik şartnamesi gereğince, temel tabaka, binder tabaka ve 5 santimetre aşınmaz tabakayı sereceklerini söylediklerini hatırlattı. Bozkuş, şöyle devam etti: “Biz asfaltı atarken hep söyledik, ilk önce asfaltın temelini oluşturacağız. Bu sürede Faikbey, Atatürk ve Kazım Paşa Caddesi'nde kısmen bozulan yerler var. Bunu biz bekliyorduk ve firmayı da çağırarak tespitini yaptırdık ve bu kısımlar firma tarafından kesilip çıkarılarak alt zemindeki bozulma da giderilip binder tabakasını yenide attırdık. Bu olması gereken bir şey. Şartnamenin öngördüğü şekilde o kısımlar kesilip yeniden yaptırıldı. Olması gerek buydu onu yaptırdık. Burada asfaltta bir problem yok. Temel tabakada ise bozulmalar olacaktır. Bakın biz 40 ile 45 santimetre kazdığımız bu yollarda her gelenin üst üste asfalt eklediğini ve bunun bozuk zemin üzerine yapıldığını gördük. Bu asfaltın da tutmayacağını teknik şartnameler söylüyor.”
Başkan Bozkuş, yazın aşınmaz tabakasını atacakları asfalt ile temeli sağlam bir asfaltın Karslılara kazandırılacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz