Kars'ta Boru Hattındaki Patlama

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe yakınlarından geçen doğalgaz boru hattındaki patlamaya ilişkin, "Patlamanın sabotaj mı, yoksa teknik bir arızadan

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe yakınlarından geçen doğalgaz boru hattındaki patlamaya ilişkin, "Patlamanın sabotaj mı, yoksa teknik bir arızadan mı kaynaklandığı henüz daha netlik kazanmadı. Bu konudaki araştırmalar devam ediyor" dedi.

Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam Çatak yaylası mevkisinde Şahdeniz doğalgaz boru hattındaki patlamanın ardından yangın çıktığını belirterek, olayla ilgili araştırma yapıldığını söyledi.

Boru hattındaki patlamanın ardından yetkililerin doğalgaz vanalarını kapattığını anımsatan Ermiş, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Şahdeniz doğalgaz boru hattında bir patlama olduğunu öğrendik. Bu hat, Azerbaycan'dan gelen doğalgazı, Horasan'a kadar getiriyor. Horasan'da, İran'dan gelen doğalgazla birleşiyor ve Kayseri, Ankara'ya doğalgaz veriliyor. Bugün yetkililerle de görüştük. Bölgede vanalar kapatılınca yangın 10 saat sonra söndü. Savcılık ve jandarma araştırma yapıyor. Patlamanın sebebini araştırmak için savcılık bilirkişi talebinde bulundu. Endişeye kapılacak bir durum yok şu an itibarıyla. Hayat normale döndü."

Sarıkamış ve Horasan civarında doğalgaz kesintisi olduğunu bildiren Ermiş, şöyle devam etti:

"Bilirkişi incelemesinden sonra yetkililer, ilgili kurumlar, oradaki gerekli tamiratı yapacak. Patlamanın etkisiyle yaklaşık 200 metrelik bir alanda borular tahrip olmuş. Patlamanın sabotaj mı, yoksa teknik bir arızadan mı kaynaklandığı henüz daha netlik kazanmadı. Bu konudaki araştırmalar devam ediyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: