Kars’ta Dolmuş Zammına Tepkiler Sürüyor

Kars’ta geçtiğimiz günlerde toplu taşıt ücretlerine yapılan ‘zam’a tepkiler devam ediyor.Geçtiğimiz günlerde toplu taşıt ücretlerine...

Kars’ta geçtiğimiz günlerde toplu taşıt ücretlerine yapılan ‘zam’a tepkiler devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde toplu taşıt ücretlerine yapılan zammı öğrenciler gibi vatandaşlarda fazla bularak tepki gösterdi. Çok zor şartlarda Kars’a gelerek yüksek öğrenimi yapan öğrenciler dolmuş zaman zaman dolmuş parası bulamadıklarını ve üniversiteye gezerek gittiklerini belirterek yapılan zamların geri çekilmesini istediler.

Yetkililerden yardım isteyen öğrenciler; “Gittiğimiz mesafe en fazla 3 kilometre uzaklıkta. 3 kilometreye 1.50 TL. günde en az 4-5 kez gidip geliyoruz. Boğazımızdan keserek dolmuşa veriyoruz. Yetkililer buna çözüm bulmalı. Ne kadar zor şartlarda okuyoruz. Bunu kimse bilmiyor. Ev kirası, yiyecek, elektrik, su derken bir de dolmuşlara yapılan zam bizleri iyi mağdur etti” diyerek yetkililerden konuya eğilmelerini istediler.

Reklam
Reklam

VATANDAŞLARDA ŞİKAYETÇİ

Koyun gibi üst üste istiflendiklerini belirten çok sayıda vatandaş; “Zaten doğru dürüst hizmet alamıyoruz. Bazı bölgelerde akşam 17.00’den sonra dolmuş çalışmıyor. Yani akşam 21.00’de işi biten bir vatandaş evine ya gezerek, yada taksi tutarak gidiyor. Bununla ilgili hiçbir yaptırım yapmayan yetkililer her ne hikmetse konu zam olunca bir günde dolmuş fiyatlarına zam yapıyorlar. Ama bizleri üst üste dolduran dolmuşlara fazla yolcu neden alıyorsun diye soran yok. Bizde öğrenciler kardeşlerimiz gibi dolmuş ücretlerine yapılan zammı haksız buluyoruz” diye tepki gösterdiler.

Geçtiğimiz hafta dolmuşçular 1.50 kuruş olan sivil ücretini 1.75 kuruşa, 1,25 kuruş olan öğrenci ücretini de 1,50 kuruşa yükseltmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: