Kars’ta Emniyet Kemeri Uygulaması

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, emniyet kemeri uygulaması yaptı. Faikbey Caddesi üzerinde yapılan...

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, emniyet kemeri uygulaması yaptı. Faikbey Caddesi üzerinde yapılan uygulamada emniyet kemeri takmayan sürücülere trafik ekipleri ceza kesti.

Faikbey Caddesi üzerinde yapılan uygulamada, trafik ekipleri, araçları tek tek durdurarak özellikle emniyet kemeri takılması konusunda uyardı. Sürücülerden araçlarına bindikleri andan itibaren emniyet kemerlerini takmaları isteyen trafik ekipleri, emniyet kemeri takamadan araç kullanan sürücülere ceza keserek bir daha bu duruma düşmemeleri konusunda uyarıda bulundular.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Erdal Akkoyun, vatandaşların evlerine daha sağlıklı ve güvenli şekilde gidebilmelerini sağlamak için uygulamalara başladıklarını belirtti.

Akkoyun, “Bundan sonra ağırlıklı olarak emniyet kemeri ve radar üzerinde çalışmalarımız olacak. Arkadaşlarımız vatandaşlara gerekli uyarıları da yapıyorlar. Yapılan çalışmalar kayıt altına alınıyor” dedi.

Trafik ekiplerinin yaptıkları uygulamalarda vatandaşlara ceza yazarken trafik kurallarına uymaları yönünde tavsiyelerde de bulunduklarını da ifade eden Erdal Akkoyun; “ Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını ve bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kendilerinden de destek bekliyoruz. Arkadaşlarımızda yaka kamerası var. Uygulamalarımız sırasında arkadaşlarımız vatandaşlarla görüşürken yapılan görüşmelerin kayıt altında olduğunu, kanuni yönden daha sonra sıkıntı olmaması için gerekli uyarıları yaparak işlerini yapıyor. Bu konuda özellikle vatandaşlara iş düşüyor. Trafik kuralarına uyulduğu sürece kimseye ceza yazılmaz. Özellikle emniyet kemeri konusunda sürücülerden duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, bu tür uygulamaların aralıksız devam edeceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: