Kars’ta Fırıncılara “hijyen Eğitimi” Verildi

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü...

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliğiyle ilçe merkezi ve köylerinde faaliyet gösteren fırın işletmecileri ve çalışanlarına hijyen eğitimi verildi.

KARSESOB Başkanı Adem Burulday, fırıncılar başta olmak üzere halk sağlığını yakından ilgilendiren düzenlemelerin önemine dikkat çekti. Burulday, gıda başta olmak üzere ülkemizde her alanda yeni bir yapılanma olduğunu, kalite anlayışının sürekli artış gösterdiğini, hazırlanan mevzuatların hem yapıcı hem de caydırıcı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

KARSESOB Başkanı Adem Burulday; “Kars’ta ilk olarak düzenlenen bu eğitime gösterilen ilgiden mutlu oldum. Çalışanlarını vardiya düzenlerini aksatma pahasına eğitime katılmalarını sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu eğitimle birlikte Kars’ta faaliyet gösteren tüm fırın çalışanları mevzuat gereklerini yerine getirmiş olacak” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım’da, yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“ Temel hijyenimiz siz ve ailenizin de dahil olduğu, daha doğrusu toplumun tamamının dahil olduğu tüketici kitlesi sağlığını korumaktır. Devletin bilimsel ve teknik kurallarının bir gereği olan bir kısım kurallar koyması sorunludur. Bu devlet olmanın gereğidir. Bu kurallara hepimiz uymak zorundayız. Kuralların uygulanabilmesi ancak belli bir disiplin ve yaptırım gücü dahilin de olduğu takdirde uygulanabilir olmaktadır. Bu eğitimde önce bu kuralları öğreteceğiz rehberlik yapacağız.”

Kars ve çevresinde ilk defa gerçekleştirilen eğitime ilçe merkezi ve köylerinde faaliyet gösteren fırınlardan 50 kişi katıldı. KARSESOB Toplantı Salonu’nda iki bölüm halinde düzenlenen eğitimde, Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Gıda Kontrol Müdüresi Figen Sezer, “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” ve “hijyen” hakkında bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Seminerde ayrıca ,gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, mevzuat, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı gibi konular slayt gösterisi ile katılımcılara anlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: