Kars'ta, Haydar Aliyev Parkı'nın Isminin Değiştirilmek Istendiği Iddiası

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kentteki Haydar Aliyev Parkı'nın isminin değiştirilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine talimat verdiği yönünda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kentteki Haydar Aliyev Parkı'nın isminin değiştirilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine talimat verdiği yönünda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bozkuş, bazı basın yayın organlarında "Bozkuş Şoku" başlığıyla çıkan haberle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun asılsız ve yalan bir haber olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan'la bu konunun hiçbir şekilde konuşulup görüşülmediğini, gündeme gelmediğini ifade eden Bozkuş, "Haydar Aliyev Parkı'nın isminin değiştirilmesini bırakın, biz Azerbaycan Başkonsolosluğumuz'la da görüştük, tasarım halindeki bir projeleri var. Yeni bir park alanı kendilerine yardımcı olacağız, tahsis edilecek. Bu park alanının da yeniden yapılması, düzenlenmesi sağlanacak, Haydar Aliyev ismine yakışır bir park haline getirilecek" dedi. Hükümetin bütün görüşlere ve etnik yapılara saygısının olduğunu dile getiren Bozkuş, bu anlamda hukuksal boyutta da ciddi çalışma yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti: "İki ayrı devlet tek bir millet sloganından hareket edersek sayın Haydar Aliyev, bizim rahmetlik Atatürk'ümüz neyse Azerbaycan'da da Haydar Aliyev böyledir. Bu konu hiçbir şekilde sayın Başbakanımızla görüşülmemiştir, konuşulmamıştır, bize böyle bir talimatı olmamıştır ve tamamıyla yalan haberdir. Belediyemizi ve bizi bağlayan bir yanı yoktur. Talimatı olsa zaten bizi çağırır, görüşür. Bu yalan haberlerle ilgili de yasal boyutta gereğini de yapacağız. Bunu da herkesin bilmesi lazım. Sayın başbakanımız bize şimdiye kadar gereken desteği vermiştir. Bu desteği, altını çiziyorum devam ediyor. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz