Kars'ta Kaz Yavruları Yumurtalarından Çıktı

Kars yöresinin önemli geçim kaynağını ve yiyecek kültürünü oluşturan kaz yavruları yumurtadan çıkmaya başladı.

Kars yöresinin önemli geçim kaynağını ve yiyecek kültürünü oluşturan kaz yavruları yumurtadan çıkmaya başladı.

İl genelinde bulunan bütün köylerde ev hanımları geleneksel yöntemlerle 'Anaç' diye tabir ettikleri kazları evlerinin önemli köşelerinde kuluçkaya yatırıyorlar. Kırk gün boyunca özenle bakılan bir kazdan 20'ye yakın yavru elde ediliyor. Bu yavrulardan ancak yarısı kar yağıncaya kadar yaşıyor. Çünkü yarısı çeşitli nedenlerden dolayı ölüyor. Kışa kadar ulaşan kazlardan birçoğu da kesilerek kurutuluyor. Bunlardan bir kısmı mevsimi kış boyunca yeniliyor, bir kısmı da İstanbul, Ankara ve İzmir'deki akrabalara gönderiliyor.

Reklam
Reklam

Kars halkının kışlık et ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan kazlar, Mart ve Nisan aylarında kuluçkadan çıkıyor. Kaz yavrularına ev hanımları tıpkı bir bebeğe verilen emek ve itinayı gösteriyorlar. Yavrular sobanın kenarında sıcak yerlerde korunarak ekmekle besleniyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: