Kars’ta kurbanlık satışları başladı

Kuran Bayramı’na sayılı günler kala, kurbanlıklar pazara inmeye başladı. 6 Kasım 2011 tarihinde başlayacak ve...

Kuran Bayramı’na sayılı günler kala, kurbanlıklar pazara inmeye başladı. 6 Kasım 2011 tarihinde başlayacak ve 4 gün sürecek Kurban Bayramı öncesi, kurbanlıklar pazarlardaki yerini aldı.
Kömür tevzi olarak bilinen Kars merkezdeki, hayvan pazarında kurbanlıklara ilk günler olmasına rağmen vatandaş büyük ilgi gösteriyor. Kurban fiyatlarını araştırmak ve kurbanlık seçimi yapmak için pazara gelen vatandaşlar, kurbanlık seçmeye çalışıyor.
Diğer taraftan fiyat araştırması yapan vatandaşlar, kurbanlık fiyatlarının geçen yıla kıyasla daha düşük olduğunu ortalama 2 bin TL ile 8 bin TL arasında kurbanlık alınabileceğini söyledi.
Öte yandan, Kars Hayvan Borsası'nın, bin 500 büyükbaş, bin küçükbaş olmak üzere toplam 2 bin 500 hayvan kapasiteli olduğunu belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz