Kars’ta Milli Eğitim Müdürü Öğrencilerle Birlikte Çöp Topladı

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, ‘Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla tüm okullarda temizlik kampanyası başlattı.Öğrenciler arasında ‘Temiz...

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, ‘Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla tüm okullarda temizlik kampanyası başlattı.

Öğrenciler arasında ‘Temiz Çevre’ aşılamak amacıyla başlatılan temizlik kampanyasında Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, öğrencilerle birlikte çöp topladı.

Kars Merkez Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinden başlatılan temizlik kampanyası Milli Eğitim Müdürü ve öğrenciler çöpleri toplayarak poşetlere koydular.

Temizlik Kampanyası ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış; “Temizlik, hayatımız için, sağlığımız için ve ömrümüzün uzun olması için olmazsa olmazımızdır. Çünkü hastalıkların yüzde doksanı temiz olmayan bir çevre ve mikroplardan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle hayatımızın her alanında hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Uzmanların açıkladığı verilere göre Türkiye’de 20 milyona yakın “Hepatit” yani halk arasında “Sarılık” mikrobu taşıyan hasta var diyen Alkış; “Bu hastalığın en büyük nedeni pislikten kaynaklanıyor. Suyun az kullanılması ve lavaboların az kullanılması bu hastalığın en büyük nedenleri arasındadır. Bizde Milli Eğitimin idareci, öğretmen ve öğrencileri olarak çevremizdeki insanları çevre temizliği açısından uyaralım ve toplumda bir farkındalık oluşturalım. Daha temiz bir çevre, daha temiz bir toplum için el ele verelim. Bugün Dünya Çevre Günü. Ben biliyorum ki sizler çevrenizi temiz tutuyorsunuz. Bizler de çevre temizliği için bir farkındalık oluşsun diye ve sadece siz öğrenciler değil de her kes yaşadığı çevresini temiz tutusun diye bugün temizlik kampanyası başlattık. Bizler he zaman çevremizi temiz tutuyoruz ama bugünün ayrı bir önemi var. Sizlerde okulumuzun çevresinde temizlik yapacaksınız ve çevredekilerde sizlerden etkilenecekler” diye konuştu.

Daha sonra temizlik kampanyasına katılan öğretmenler ve öğrenciler, İnönü Caddesi üzerinde bulunan kaldırımların çöplerini toplayarak cadde ve kaldırımı temizlediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: