Kars’ta Sigara Kaçakçılarına Geçit Yok

Kars’ta polis sigara kaçakçılarına göz açtırmıyor.Kars İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ın göreve başlamasıyla birlikte daha...

Kars’ta polis sigara kaçakçılarına göz açtırmıyor.

Kars İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ın göreve başlamasıyla birlikte daha da artırılan yol kontrolleri ve asayiş uygulamalarında özellikle il genelinde sigara kaçakçılarına geçit verilmiyor.

KOM ekipleri tarafından bir gün önce yakalanan ve serbest bırakılan bir kişinin bir gün sonra tekrar kaçak sigara ile yakalanması ise dikkat çekti.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin yaptığı operasyonda iki ayrı noktada toplam 5 bin 700 paket kaçak sigara ele geçirilidi.

Reklam
Reklam

KOM ekipleri, Eski Garajlar bölgesinde M.S.’ye ait otomobilin bagajında 700 paket çeşitli markalarda kaçak sigara ele geçirdi. Sigaralara el koyan polis şüpheli M.S. ise Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakmıştı.

BİR GÜN SONRA TEKRAR YAKAYI ELE VERDİ

Bir gün önce otomobilinde 700 paket kaçak sigara yakalatan ve serbest bırakılan M.S. bir gün sonra tekar kente sıgara sokmak isterken kıskıvrak yakalandı.

KOM ekipleri Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde, yapmış oldukları yol kontrol ve uygulamalarında durumundan şüphelendikeleri otomobili durdurduklarında aynı manzarayla tekrar karşılşatılar. 700 paket kaçak sigarayla yakalanan M.S. ve E.S. isimli şüphelilerin otomobilinde KOM ekiplerinin yaptığı aramada 5 bin paket kaçak sigara bulundu. Kaçak sigaralara el koyan polis şüpheliler M.S. ve E.S.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları adli makamlarca tekrar serbest bırakıldılar.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kars’ta sigara kaçakçılığı yapan şahıslarla kararlılıkla mücadeleye devam edilecektir” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: