Kars'ta silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı

KARS (İHA) - Kars merkeze bağlı Bayraktar köyünde pancar sökümü sonrası iki traktörün yolda birbirine sürtünmesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, bugün öğleden sonra Bayraktar köyüne 1 kilometre uzaklıktaki Görmüş ailelerine ait tarlada meydana geldi. Pancar sökümünün ardından traktörleriyle yola çıkan amca çocukları, yolda traktörlerin birbirine sürtünmesi nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi sonucu çıkan silahlı kavgada, M.G. (64), S.G. (22), T.G. (26) ve F.G. (16) yaralandı. Olay yerine gelen 7 kilometre uzaklıktaki Başgedikler Jandarma Karakolu ekiplerinin aracı çamur nedeniyle hareket etmekte zorlanınca yaralılardan 3'ü, Karakol Komutanı Kıdemli Üstçavuş Harun Genç'e ait özel otomobille Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan biri de çamurdan güçlükle çıkarılan askeri araçla hastaneye kaldırıldı. Özel otomobille hastaneye kaldırılan yaralılardan 8 çocuk babası M.G. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, T.G. ve F.G. ilk tedavilerinin ardından ambulansla Erzurum'a sevk edildi. S.G.'nin tedavisinin ise Kars Devlet Hastanesi'nde sürdüğü bildirildi.

Reklam
Reklam

Kavganın olduğu saatte iş gereği Kars'ta olan aynı aileden A.G., "Biz neden olduğunu anlayamadık. Her iki taraf da bizlerin. Birbirimizle akrabayız. Herhangi bir husumet yoktur. Bugüne kadar kavga bile etmemişlerdir. Niçin böyle bir olaya giriştiler, vallahi anlamış değiliz. Ölen de benim kardeşim. Vuranlar da amcamın çocukları. Zaten yaralıları da komutan kendi arabasıyla hastaneye getirdi. Ölen kardeşime bir süre kan aradık, bulamadık" dedi.
Silahlı kavgada hayatını kaybeden M.G.'nin eşi M.G. ve çocukları, hastane önünde ağıtlar yaktı. Eşinin öldüğünden haberi olmayan M.G., çocuklarını etrafına alarak uzun süre gözyaşı döktü. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.