Kars’ta Süt Sığırcılığı Ve Koyunculuk Projelere Hayata Geçirildi

Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2012 yılı Aralık ayında 15...

Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2012 yılı Aralık ayında 15 Süt Sığırcılığı ve 7 Koyunculuk Projesi uygulamaya konuldu.

Uygulamaya konulan 15 Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında; Çerme, Akbaba, Kocabahçe, Arslanizi, Yalınkaya, Esenyazı, Borluk, Tekneli, Hamzagerek, Tazekent, Güdeli ve Yolaçan köylerinde ikamet eden 54 vatandaşa hane başı 1 yıllık sigortalı ve en az 3 aylık gebe olan 2 adet Simental ırkı süt sığırı olmak üzere toplam 108 adet gebe düvenin teslimi yapıldı.

Reklam
Reklam

Kars’ta hayata geçirilen “7 Koyunculuk Projesi”kapsamında da; Akbaba, Bozkale, Başgedikler, Esenkent, Akdere, Hamzagerek ve Soylu köylerinde ikamet eden 17 vatandaşa, hane başına 1 yıllık sigortalı, Akkaraman ırkı 16 koyun ve 1 koç olmak üzere toplam 17 koç ve 272 koyun geri dönüşümlü olarak verildi.

SYDV’ca uygulamaya konulan projelerdeki hayvanlar; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelince yüklenici firma tarafından belirtilen seçim bölgelerinden seçilmiş ve küpe numaralarına göre sahiplerince noter huzurunda belirlenerek teslim edildi.

Bu projeler, gelir getirici projeler kapsamında olup; geri dönüşümleri, 2 yıl ödemesiz olmak üzere 6 yıl eşit taksit halinde, toplam 8 yıldır. Proje maliyeti süt sığırcılığı için kişi başı 13.000,00 TL, Koyunculuk Projesi için kişi başı 13.010,00 TL olup; projeler toplam 923.170,00 TL. tutarında bütçe ile uygulamaya konuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: