Kars'ta tipi etkili oluyor

KARS (İHA) - Kars'ta dün geceden beri etkili olan tipide mahsur kalan çok sayıda araç, polis ve Köy Hizmetleri ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kars'ta, dünden itibaren etkisini gösteren yoğun tipi nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşaıyor. Dün gece saat 21.30 sıralarında Digor yolu 11. kilometrede özel bir otomobil, yoğun tipi nedeniyle mahsur kaldı. Uzun süre yardım bekleyen oto sahibi, yardım gelmeyince aracını yolda bırakarak Digor'a gitti. Saat 22.30 sıralarında aracın kaldığı noktaya giden polisler aynı bölgede 4 aracın daha yolda kaldığını gördü ve Karayolları ekiplerinden yardım istedi. Karayolları yetkililerinin, "Bu saatte bizim yapacağımız bir şey yok" deyip ekip göndermeyince polisler devreye girdi ve araçlarının bagajında bulunan kürekleri alarak yolu açmaya çalıştı. Aşırı tipi ve soğuğa rağmen büyük bir özveriyle çalışan polisler, 3 saat süren çalışmalar sonucu araçları kurtarmayı başardı.

Reklam
Reklam

İkinci mahsur kalma haberi ise Ani Harabeleri yolunun 35. kilometresinden geldi. İçerisinde 12 askerin bulunduğu bir minibüsün mahsur kaldığı öğrenildi. Karayolları ekiplerinden yine ses gelmeyince bu kez Köy Hizmetleri ekipleri devreye girdi. Ani Harabeleri yolu 20 kilometre boyunca aşırı tipi nedeniyle kapandığından 1 greyder ve 1 kar temizleme aracı yolu temizlemeye başladı. 30. kilometrede 5 saat önce mahsur kalan bir yolcu minibüsüyle karşılaşıldı. Akyaka İlçesi'ne bağlı Büyükdurduran Köyü'nden hasta olan bir vatandaşa ilaç almak için Kars'a gelen ve mahsur kalan minibüste bulunan yolcular, 5 saat araç içinde yaktıkları tüpgazın bitmesi nedeniyle donmak üzereyken kurtarıldı. 35. kilometrede mahsur kalan askerler ise saatler sonra olay yerine giden Karayolları ekiplerince kurtarıldı.

Kurtarma çalışmalarının sabaha karşı saat 03.30'a kadar devam ettiği bildirildi.