Kars'taki elektrik kesintileri işletmelere zarar veriyor

Kars'ta bazı bölgelerde ve Organize Sanayi Bölgesi'nde bir hafta içinde sık sık elektrik kesilmesi işletmeleri...

Kars'ta bazı bölgelerde ve Organize Sanayi Bölgesi'nde bir hafta içinde sık sık elektrik kesilmesi işletmeleri sıkıntıya sokuyor. Ani enerji kesintileri nedeniyle işletmelerde arızalar oluştuğu belirtilirken, akım gelmesi için beklenen süre nedeniyle ciddi iş kaybı oluştuğu kaydedildi.
Son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileriyle işletmelerin ciddi zarar gördüğünü söyleyen sanayi esnafı, tamamen elektrik ile çalışan makinelerin de elektriğin kesilmesi ve yeniden gelmesinden doğan zaman kaybının yanı sıra ciddi arızaların da meydana geldiğini dile getirdi.
Türkiye'nin, üretim açısından rekorlara koştuğu bir dönemde, Kars'ta Organize Sanayi Bölgesi'nde bu tür sıkıntıların yaşanmaması gerektiğini ifade eden işletmeciler, şöyle konuştu: "Organize Sanayi Bölgemizde böyle sorunlar yaşamak istemiyoruz. Altyapı adına ne yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. İşletmelerde elektrik arızalarından oluşabilecek bir arızanın giderilmesi ciddi zaman almaktadır. Hem zaman kaybı ve hem de maddi kayıp yaşamaktayız."
Diğer taraftan, konu ile ilgili edinilen bilgide, birkaç gündür akşam saatlerinde elektrik kesintilerinin muhtelif bölgelerde meydana geldiği, bu arızaların nedeninin ise bölgesel olarak aşırı yüklenmeden kaynaklanan ve sigortaların amperajının yetersiz olması olarak belirtiliyor. TEDAŞ tarafından 24 Aralık Pazar günü yapılacak bakım ve onarım çalışmaları ile de bölgede elektrik kesintileriyle ilgili sorunların tamamen ortadan kalkacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz