Kartal belediyesi, kardeş Ardino belediyesi ile buluştu

Kartal Belediyesi’nin kardeş belediyeler ile buluşması devam ediyor

Bulgaristan Kırcail ili Ardino (Eğridere) Belediyesi işbirliği ile 4-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında Ardino’da gerçekleştirilen Türk kültürünün tanınması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ile bir araya geldi. Türk kültürünün tanınması ve tanıtılması amacıyla yapılan etkinlikler hakkında görüşen ikili, karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulundu. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, Kartal Belediyesi’nin simgesi olan Kartal heykelciğini, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat’a hediye etti. Ardino Belediye Başkanı ise bir yel değirmeni tablosu armağan etti.

Reklam
Reklam

Türk kültürünün tanınması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinliğe Belediye Meclis üyesi Yusuf Memnun, Leylifer Yıldırım, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Balkan Türkleri Derneği Başkanı Olcay Özgör, Cevizli Muhtarı Mehmet Tirgil, Hürriyet Mah. Muhtarı Ferhat Aslan, Çavuşoğlu Mah. Muhtarı Arif Koç, emekli din adamı Vedat Özbaş ve Balkanlar Derneği üyeleri katıldı. Ardino yakınlarında bulunan Karapınar meydanında şehitlerin anısına mevlüt okundu ve mevlüt yemeği ikram edildi. Ardino’da gerçekleştirilen etkinlikler kapsamındaki “Güneş Saati” dikkatlerden kaçmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: