Kartal Belediyesinden Uluslararası Nevruz Kutlaması

Kartal Belediyesi, uluslararası Nevruz kutlamaları düzenliyor. Kartal Belediyesi ile Kırgız Türkleri Nevruz kutlamalarına, Kartal Belediye...

Kartal Belediyesi, uluslararası Nevruz kutlamaları düzenliyor. Kartal Belediyesi ile Kırgız Türkleri Nevruz kutlamalarına, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yabancı ve yerli konuklar katılacak.

Kartal Belediyesi’nin davetlisi olarak Kırgızistan’dan gelecek olan 14 kişilik konukların yanı sıra, Kırgız Türkleri Dayanışma Derneği’nin de katılacağı Nevruz kutlamaları 23 Mart 2013 tarihinde Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kırgız Türkleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu, Kazak Türkleri Vakfı Başkanı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı, Van Erciş Ulupamir Köyü Muhtarı Yoldaş Güçlü ve Kırsakal Alparslan Kutlu ve diğer Kırgız dernekleri davet edildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kırgızlı kardeşlerimizle kültürleri ve etkinliklerini yansıtacakları günde beraber olacağız. Tüm halkımızı etkinliklere bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

ÖZBEK PİLAVI VE SÖMELEK TATLISI

Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Nevruz kutlamaları İstiklal Marşı ve Kırgızistan Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. Nevruz kutlamalarında etkinliğe katılan vatandaşlara Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin girişinde Özbek pilavı ve Sömelek tatlısı dağıtılacak. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin dışına kurulacak geleneksel Kırgız Çadırı’nda ise protokole Kırgız yemekleri ikram edilecek. Ayrıca, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin dinlenmelik salonunda sergilenecek olan Kırgız Kültür Sergisi’nde Kırgız el sanatları, geleneksel kıyafetler, at koşum takımları, ok ve yaylar gibi milli kültür öğelerini içeren parçalar sergilenecek.

Akşam saat 19.00’da yapılacak kutlamalarda Grup Enesay Geleneksel Kırgız Halk Danslarını sahnelerken, Muras Ansambili Grubu ise geleneksel Kırgız müziklerinden oluşan bir müzik dinletisi sunulacak. Uluslararası ve sıra dışı bir Nevruz kutlamasına ev sahipliği yapan Kartal Belediyesinin etkinliği Kırgız rock sanatçısı Tata Ulan ve Kırgız Pop Müziği Sanatçısı Gulzada Rıskulova’nın sahne alacağı konserle sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: