Kartal halkı aynı sofrayı paylaştı

Ramazan ayı nedeniyle Kartal halkının iftarını daha rahat ve iyi koşullarda yapması için on üç ayrı yere iftar sofraları kuruldu.

Kartal’ın on üç farklı noktasına kurulan iftar sofraları, Kartal halkını aynı sofrada buluşturdu. Ramazan ayının kardeşlik ve paylaşımı artırdığını, halkın birbirleriyle daha çok kenetlendiğini belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, tek bir merkezden iftar dağıtımı yapmak yerine ayrı noktalar belirleyerek halkın bir arada iftarını açmasını hedeflediklerini söyledi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ın genelinde her gün kurulan 13 ayrı iftar sofrası ve 6 sokak iftarına da katılarak vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

Reklam
Reklam

Kartal Belediyesi, Kartal’ın 13 ayrı noktasına kurulan iftar sofraları ve mahallelere kurulan sokak iftarları ile yaklaşık 150 bin kişiye iftar vermeyi hedefliyor. İlk gün ortalama 10 bin kişinin buluştuğu iftar sofralarında steril koşullarda günlük olarak hazırlanan beş çeşit yemek, iftar saatinde Kartallılarla ikram ediliyor.

SAHUR YEMEĞİNE HALKIN TAKDİRİNİ TOPLADI

Kartal Belediyesi, İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük ve en yoğun hastanelerinden biri olan Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi Acil Servis bahçesinde kurduğu iftar çadırında hem iftar, hem de sahur yemeği veriliyor. Kartal Belediyesi’nin, Kartal Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Koşuyolu Kalp Hastanesi’nin bulunduğu bölgenin bahçesine kurduğu çadır hasta yakınlarının da takdirini topluyor. Hastanede yatan binlerce hasta yakını iftarını Kartal Belediyesi tarafından kurulan çadırlarda açıyor.Ayrıca Kartal Belediyesi iftar çadırında yine hasta yakınları için sahur yemeği de veriliyor.

Reklam
Reklam

KARTAL BELEDİYESİ TARAFINDAN RAMAZAN AYI BOYUNCA İFTAR VE SAHUR YEMEĞİ VERİLEN NOKTALAR

Yakacık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi

Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi

Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi

Hürriyet Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi

Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis Önü (Sahur-İftar)

Cevizli Meydanı

Cevizli Mah. Çınar Camisi

Topselvi Mah. Kıbrıs Şehitleri Camisi

Çavuşoğlu Spor Kompleksi

Yunus Mah. Kubbeli Cami

Cumhuriyet Mah. Şeyh Edibali Camisi

Esentepe Mah. Sağlık Ocağı Önü

Orhantepe Mah. Merkez Camisi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: