Kartal uçuşa hazır

Avrupa´da hedefi yüksek tutan Beşiktaş, 1-0´ın rövanşında Metalist Kharkiv´in konuğu oluyor. Zorlu karşılaşma saat 20.00´de başlıyor.

Granat yönetiyor
Sezona fırtına gibi başlayan Beşiktaş, UEFA Kupası'nda bugün Metalist Kharkiv'le kozlarını paylaşıyor. İstanbul'daki karşılaşmada Ukrayna temsilcisini Holosko'nun attığı golle deviren Siyah-Beyazlılar, gruplara katılmak için bugün sahadaki yerini alacak. Metalist Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak zorlu mücadeleyi Polonyalı hakem Jacek Granat yönetecek. Karşılaşma, Show TV'den ekranlara gelecek.

Reklam
Reklam

Rüştü yok, Sivok var
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, bu karşılaşmada sezon başında uyguladığı 4-2-3-1 sistemine dönecek. Sakatlığı nedeniyle Rüştü'nün yerine Hakan'ı oynatmayı planlayan genç çalıştırıcı, rahatsızlığını tam olarak atlatan Sivok'a forma verecek. Kadroda sürpriz yapmayı düşünmeyen başarılı teknik adam, ileride tek forvet olarak Bobo'yu oynatacak. Nobre ise maçın gidişatına göre şans bulacak.
Orhan YILDIRIM

Beşiktaş nasıl tur atlar?
İlk maçı 1-0 kazanan Beşiktaş, her türlü galibiyet ve beraberlikte bir üst tura adını yazdıracak. 90 dakika Metalist'in 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlanırsa, maç uzayacak. Beşiktaş 2-1, 3-2, 4-3 gibi tek farklı yenilgilerde de UEFA Kupası'nda gruplara yükselmiş olacak.

M.KHARKİV
Goriainov
Konyyushenko
Valyayev
Edmar
Sliusar
Trisovic
Obradovic
Maidana
Gueye
Devic
Jaja

BEŞİKTAŞ
Hakan
S.Kurtuluş
Sivok (Toraman)
Zapotocny
İ.Üzülmez
Uğur
Cisse
Holosko
Tello
Delgado
Bobo

STAT:
Metalist
YAYIN:
Show TV
SAAT:
20.00
HAKEMLER:
Jacek Granat (Polonya)

Reklam
Reklam

Holosko: ‘Yine atacağım'
İlk maçta Beşiktaş'ın golünü atan Holosko iddialı konuştu. Slovak yıldız, "Buraya kazanmaya geldik. İlk maçı daha farklı kazanıp, sahaya rahat çıkabilirdik, ancak olmadı. Rakibimiz üzerimize gelecek, biz de bunu değerlendirip turu geçeceğiz. Biz daha güçlü olan tarafız" ifadesini kullandı.

Kharkiv de iddialı
Metalist Kharkiv Teknik Direktörü Miron Markevic, turu geçeceklerine inandıklarını söyledi. Markevic, "Varımızı yoğumuzu ortaya koyup maçı kazanmak istiyoruz. Beşiktaş'ın düzenli bir yapıları var. Ancak her şey sahada belli olacak. Biz de tur atlamak istiyoruz. Bu amaçla sahaya çıkacağız" dedi. Ukrayna temsilcisinin golcü oyuncusu Marko Devic ise "Çok zorlu bir maç olacak. Biz de güçlü bir ekibiz, kazanabiliriz" diye konuştu.

‘Eksikleri biliyoruz'
Metalist Kharkiv maçı öncesinde bir açıklama yapan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "İşimizin ne derece zor olduğunu biliyoruz. Ancak Beşiktaş gibi bir takıma yakışan, buradan turu geçip, dönmektir. İlk maçı defalarca izledik, hatalarımızı gördük. Eğer beraberlik için sahaya çıkarsak, zorlanırız. Bir final karşılaşmasına çıkıp, istediğimizi elde edeceğiz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Karşılaşmaya büyük ilgi
Ukraynalı taraftarlar, bugünkü Metalist Kharkiv-Beşiktaş karşılaşmasına büyük ilgi gösteriyorlar. Maçlarını 43 bin kişilik Metalist Stadı'nda oynayan Sarı-Mavili ekibin, biletlerin büyük bölümünü sattığı öğrenildi. Yetkililer, yaklaşık 26 bin taraftarın tribünlerdeki yerini alacağını belirtti. Bu arada Kharkiv ekibi de, maç öncesinde saha zeminini düzeltmek için son ana kadar çalışmalarını sürdürdü.