Kartal’da çevre bilinci yükseliyor

Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı’nda düzenlenen etkinliklerle tüm doğal varlıkların korunmasının önemine dikkat çekildi

TEMA Vakfı, 20 yıldır Kasım ayında erozyon ve çölleşme tehlikesine dikkat çekmek ve yaşam anlamına gelen toprağa sahip çıkmak amacıyla Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri düzenliyor.

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve ülke genelinde TEMA Vakfı Temsilci ve Gönüllü Sorumluları tarafından ortaklaşa Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı’nda ilçede eğitim veren okul öğretmenlerine düzenlenen etkinliklerle toprak başta olmak üzere tüm doğal varlıkların korunmasının önemine dikkat çekildi. Doğal varlıkların korunmasına yönelik çalışmaların devlet politikası olması gerektiğine dair kamuoyu bilinci oluşturulması gerekliliğine vurgu yapıldı.

Reklam
Reklam

“İklim Değişikliğini Engellemek Bizim Elimizde”

Tema gönüllüsü Arzu Bozgün iklim değişikliğinin etkilerine dikkati çekerek, “ülkemiz, insan kaynaklı iklim değişikliğinden ciddi şekilde etkileniyor. Eskiye nazaran daha sık, uzun süreli ve şiddetli kuraklıklar, ani yağışlara bağlı seller ve aşırı hava olayları yaşıyoruz. Her yıl 743 milyon ton toprağımızı erozyonla kaybediyoruz. Tarım alanlarımızın % 59’unda, meralarımızın % 64’ünde ve orman varlığımızın % 54’ünde erozyon görülüyor. İklim değişikliğinin olumsuz etkileri ise topraklarımız üzerindeki baskıyı her geçen gün arttırıyor. Bu nedenle, TEMA Vakfı 2012 Yılı Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri ana teması olan ‘İklim Değişikliği,’ sloganı, ‘İklim Değişikliğini Engellemek Bizim Elimizde’ olarak belirlendi. Çünkü bilim insanlarının şimdiye kadar anlattığı, bugün şahit olduğumuz insan kaynaklı iklim değişikliğinin geldiği tehlikeli noktanın ve eğer önlem almazsak, gelecek nesilleri çok daha zor şartlar altında yaşamaya mecbur bırakacağımızın farkındayız. İklim değişikliğinin artan etkileri ilerleyen dönemde diğer tüm etkilerinin yanı sıra erozyonu da şiddetlendirecek ve yaşamımızı borçlu olduğumuz toprak varlığımızın yok olmasına sebep olacak. Bu yüzden iklim değişikliği ve erozyona karşı birlikte mücadele etmeliyiz” dedi

Reklam
Reklam

Çevreci Belediye

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediye hizmetlerini çevre duyarlı uygulamalarla hayata geçirdiklerini belirterek, “su konusunda dünyada kendi kendine yeten üç ülkeden biri ilan edildik hâlbuki su fakiri bir ülkeyiz kati suretle suyu bol bir ülke değiliz. Belediye olarak yaptığımız çalışmalarda diyoruz ki sitelerde depolar yapalım ve yağan yağmurları depolayalım. Bunu her şeyden önce imar müdürlüğündeki mühendislerin kafasına yerleştirmemiz lazım. Öğretmenlere düşen görev de öğrencilerini eğitmeleridir. Biz bu gibi eğitimleri sonuna kadar destekliyoruz. Hem Kent Konseyi’ne hem Tema Vakfı’na bu eğitim için teşekkür ediyorum. Kartal’da oyun guruplarımızın altına kum koyduk. Toprakla kumla çocuklarımızın buluşmasını sağladık. Çocukların petrol malzemeleri üzerinde oynamalarına izin veremezdik. On üç parkta güneş enerjisiyle aydınlatma yapıyoruz. Bizim yönetimimizle birlikte 144 bin metrekare parkı ikiye katladık ve bunun yanında diktiğimiz ağaçlarda aynı şekilde ikiye katlandı. Aydos’da kent ormanı yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar doğayla buluşsun diye önümüze engeller çıkarılıyor. Bunu yapabilirsek kente bir yeşil alan kazandırmış olacağız. Onun için çevreyle ilgili çalışmalar bizim öncelikli çalışmalarımızdır. Çevreyle ilgili eğitimlere çok önem veriyoruz. Sizleri de bu çalışmalardan dolayı tebrik ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: