Kartal’da geleneksel iftar yemeği

Kartal’da engelli ve gazilerle geleneksel iftar yemeği

İlçe genelinde on iki ayrı yerde binlerce Kartallıya iftar yemeği veren Kartal Belediyesi, geçtiğimiz akşam engellilere, gazilere, yaşlılara ve Türk Anneler Derneği’ne yönelik iftar düzenledi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün davetiyle gerçekleşen iftar yemeğinde, Kartal Belediye Meclis üyeleri, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda dernek temsilcisi katıldı.

Kartal Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen iftar yemeğine, Görme Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Türk Anneler Derneği, Gaziler Derneği üyeleri ve aileleri katıldı. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı iftarda, engelli vatandaşlar belediye görevlileri tarafından evlerinden engelli nakil araçlarıyla alınarak, iftarın yapılacağı restorana getirildi.

Reklam
Reklam

İftara katılan Şehit Anneleri Derneği Pakize Ağbaba’nın yaptığı kısa konuşmada “öncelikle herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Acısız, üzüntüsüz günler diliyorum ama söylemeden geçemeyeceğim, şehitlerimiz için başımız sağ olsun diyorum. Ama eksik olmasınlar, saygı değer büyüklerimiz her zaman acımızı paylaşıyor. Bizler şehit anneleri olarak çok acılıyız. Allah ülkemize birlik, düzen versin. Düşmanlarımız kahrolsun, biz evlatlarımızı bu vatan için şehit verdik, her zaman diyorum yine diyeceğim vatan sağ olsun” dedi.

Başkan Öz’e teşekkür

Ağbaba konuşmasında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ederek;” her yıl olduğu gibi bu yıl da Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün sayesinde bir araya gelip, güzel iftarlar yapıyoruz. Yine Belediye Başkanımız sayesinde çok rahatız, kadınlarımızın yaşlılar haftasını kutluyoruz. Buradan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziler Derneği Onursal Başkanı Ertuğrul Cengiz yaptığı konuşmada, “biz gaziler şehitlerin kalan ailelerine sahip çıkmak için onurlandırılmış bir vatan evladıyız. Her şeyden önce şehit anneleri, burada gördüğümüz bütün canlar, biz gazilerin yaşayan timsaliyiz. Sizden bir tek ricam var, dualarımızı ülkemizin sınırlarında bekleyen askerlerimizden eksik etmeyin. Allah kimseye savaş göstermesin. Hepinize afiyet olsun, hayırlı ramazanlar diliyorum. Kartal Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Birimi’nden Özgür Uğur ise gerçekleştirdiği konuşmasında “Bu kadar değerli ve bu kadar anlamlı konukların ardından ve bu kadar anlamlı sözün ardından ne söylesem boş olacak. Burada var olan ve varlığını hissettiren herkese çok teşekkür ederim. Görme Engelliler Anadolu Yakası Şube Başkanı Ercan Üçpınar da aramızda, kendilerine katılımları için teşekkür ederim. Ayrıca bizden desteklerini esirgemeyen bütün rehabilitasyon merkezlerimize, davetlilere teşekkür ederim” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: