Kartal’da işçi sağlığı eğitimi verildi

Kartal Belediyesi ve Kartal Oto Sanayi Sitesi ortaklığında iş güvenliği ve işçi sağlığı konulu eğitim gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Kartal Oto Sanayi Sitesi yönetim kurulu işbirliğiyle düzenlenen iş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre sağlığına yönelik alınabilecek önlemler konulu eğitim toplantısına Kartal Belediye Başkanı Op Dr Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirhan ve yönetim kurulu üyeleri, Kartal Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü personeli ve çok sayıda oto sanayi sitesi çalışanı katıldı. Toplantıya katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz alkışlarla karşılandı ve Oto sanayi desteklerinden dolayı teşekkür edildi.

Reklam
Reklam

Konferans salonunda gerçekleşen ve katılımın oldukça yoğun olduğu eğitim toplantısında iş kazalarının önlenmesi için yapılması gerekenler, meslek hastalıkları, tehlike ve risk değerlendirmesi, iş güvenliği için alınması gerekli önlemler masaya yatırıldı. Yeditepe Üniversitesi İş Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. H.Hilmi Sabuncu ve İBB’den Metin Duman’ın konuşmacı olarak katıldı. Açış konuşmasını yapan Kartal Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Funda Aydoğan ve Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirhan’da işçi sağlığı, iş güvenliğinin önemine üzerinde değindiler.

Prof. Dr. H.Hilmi Sabuncu, iş güvenliği, işçi sağlığı, çevre sağlığı, terminolojisi, tehlike ve risk değerlendirmelerini kapsamlı olarak ele aldı. Prof. Dr Sabuncu, işveren ve işçinin çalışma hayatındaki yerine dikkat çekerek, işçi sağlığının sağlanması ve güvenliğinin oluşturulması için devletin özel çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. İşçi sağlığı sadece çalışanın sakatlığının ya da sakatlığının bulunmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal tam bir iyilik halidir. İşyerlerinde çalışanın psikolojisini olumsuz etkileyen kötü şartlar da ortadan kaldırılmalıdır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İ.B.B İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Metin Duman ise binaların fiziksel donanımı ve yangına karşı güvenlik tedbirlerine dikkat çekti. Duman, “yangına müdahale etkinliğinin artırılması kadar yangın vuku bulmadan önce yaşam alanları ve işyerlerinin tasarımı aşamasından alınabilecek önlemler de büyük önem arz etmektedir” dedi. Sabuncu ve Duman’ın konuşmasının ardından katılımcıların gündeme ilişkin tüm soruları Prof. Sabuncu ve Metin Duman tarafından cevaplandırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: