Kartal’ın gururu oldular

Kartal İşitme Engelliler Futbol Takımı Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye İşitme Engelliler I. Futbol Ligi'nde mücadele eden Kartal İşitme Engelliler Futbol Takımı, Türkiye şampiyonu oldu. Aksaray'da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda finale kalan takım, Antalya Büyükşehir Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Futbol Takımı, Türkiye İşitme Engelliler I. Futbol Ligi’nde 32 takım arasında mücadele etti. Oynadığı 14 maçta kalesinde 19 gol gören takım, rakip fileleri toplam 84 kez havalandırarak lig de en çok gol atan takım oldu. Kartal İşitme Engelliler Futbol Takımı’nın santrafor (orta uç) oyuncusu olan Soner Balcı oynanan 32 maçta toplam 28 gol atarak da gol kralı oldu.

Reklam
Reklam

Yeni hedef Avrupa Şampiyonluğu

Önümüzdeki yıl Fransa’da yapılacak olan Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye'yi temsil edecek olan başarılı sporcular adına konuşan Başkan Kemal Alpay “Lig başlangıcında bir söz vermiştik. Sözümüzü öncelikle Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ ün desteği sayesinde, futbolcularımızın azmi ve Teknik Direktörümüz Murat Delen’in verdiği emek sayesinde yerine getirdik. 1985 yılında kurulan Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Futbol Takımı kurulduğundan beri ilk defa şampiyonluk yaşadı. Bu şampiyonluğa emeği geçen herkese sporcular adına, kulüp adına sonsuz teşekkür ederim. Gece gündüz demeden çalıştık; kısa bir dinlemeden sonra çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz önümüzdeki yıl Fransa’da yapılacak olan Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonlar Ligi’nde de aynı başarıyı göstermek” dedi.

“Futbolcularımız çok kaliteli”

Futbolcular hakkında da bilgi veren Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kemal Alpay, “yönetime geldiğimizden beri kulübümüze çok kaliteli futbolcular transfer ederek, çok iyi durumda olan futbol takımımızın kalitesini yükselttik. Türkiye’nin en iyi işitme engelli futbolcuları şu an bizde, Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımı’nda 9 futbolcumuz forma giyiyor. Geçtiğimiz yılda 4 oyuncumuzu İşitme Engelliler Erkek Futsal Milli Takımına gönderdik. Oyuncularımız Milli Takım’da da verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirerek önemli başarılara imza attı. Milli takımımız ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası finalinde ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Başarılarımızı sürdürmek, devamlılığını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Reklam
Reklam

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı Teknik Direktörü Murat Delen ilk şampiyonluğu büyük emek, inanç ve azimle aldıklarını belirterek “Futbolcu arkadaşlarım olsun, yönetim olsun hepimiz çok mutluyuz, bu büyük bir başarıdır. Takım ruhu çok önemli biz büyük bir takımız. Takım oyuncuları, yöneticileri herkes üzerine düşen görevi yaptı. Kartal Belediyesi desteğini hep sürdürdü. Benim de Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı’na gelmemin en büyük sebebi Kartal Belediyesi’nin engelli vatandaşlara karşı bakış açısı ve futbol takımına verdiği destektir. Ben yıllardır bu işle uğraşıyorum. Kartal Belediyesi’nin desteklediği kadar hiçbir kurum destek vermedi. Önümüzdeki yıl Fransa’da yapılacak olan Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz ve oradan da şampiyonlukla dönmek istiyoruz.” dedi.

Başarının sırrı iletişim

Teknik Direktör Murat Delen başarılarının sırrını iletişim olduğunu vurgulayarak “İşitme engelliler genel olarak duygusal insanlardır güven duygusu çok önemlidir. Takım arkadaşlarım sağ olsunlar bize güvendi. Benim en büyük avantajım hem futbol antrenörüyüm hem de işaret dili öğretmeniyim. Arkadaşlarımın da üstün yetenekleri ve çabaları ile şampiyonluk kolay oldu diyebilirim. Takımımızda çok yetenekli oyuncular var. Sporcularımızın çoğu zaten İşitme Engelliler Milli Takımı’nda forma giyen sporcular. Geçtiğimiz yıl Danimarka’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım’da yer alan oyuncularımız arasında Avrupa’nın en iyi santraforu Soner Balcı, en iyi orta saha oyuncusu Hasan Erol ve en iyi defans oyuncusu Selahattin Bozdağ seçildi. Biz bu kadro ile uzun yıllar şampiyonluğumuzu devam ettiririz” dedi.

Reklam
Reklam

Arsenal’den Kartal’a transferler

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı İngiltere’nin en büyük kulüplerinden biri olan Arsenal’in alt yapısında forma giyen 2 oyuncuyu renklerine kattı. Transfer olan Hüseyin Er ve Ali Er isimli sporcular, futbol kariyerlerine Kartal İşitme Engelliler Futbol Takımı’nda devam ediyor.

İlk şampiyonluğun mutluluğu

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı Kaptanı Tolga Çağrı Gökbulut kurumsal tarihlerinden söz ederek, şampiyonluk yolculuklarını şöyle anlattı: “Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü 1985 yılında kuruldu. Kuruluş tarihinden bu yana ilk şampiyonluğumuzu bu yıl Aksaray’da aldık. Benimde ilk şampiyonluğum bu yüzden de çok mutluyum. Hocamız Murat Deler ve Başkanımız Kemal Alpay şampiyonluk için çok uğraştı. Verilen emekler takım arkadaşlarımızın yetenekleri ile de birleşince şampiyon olduk. Bu süreçte hocamızın katkısı çok büyük oldu. Umarım hocamızla uzun yıllar beraber çalışırız. Takım arkadaşlarımı da ayrıca tebrik ediyorum. Şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve tüm Kartal Belediyesi çalışanlarına maddi ve manevi desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonlar Ligi’nden de şampiyonlukla döneceğiz”

Geçtiğimiz yıl Danimarka’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım’da yer alan Avrupa’nın en iyi santraforu seçilen ve bu yıl ligde oynanan 32 maçta 29 gol atarak gol kralı olan Soner Balcı, şampiyonluk sonrası duygularını şu sözlerle aktardı: “Türkiye İşitme Engelliler I. Futbol Ligi’ndeki şampiyonluğumu Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü’nde yaşadım. Bu şampiyonluğun bende ayrıca bir önemi var. Sezon başında sayın hocam Murat Deler bana Kartal camiasının 27 yıllık tarihinde hiç şampiyonluk yaşamadığını ancak Kartal Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik politikasının ne kadar ciddi olduğunu anlattı. Ben de hocamızın gayretleri ile Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı’na transfer oldum. Sezon boyunca çok çalıştık ve Aksaray’da yapılan finallere gitmeye hak kazandık. Finallerde de üstün performans gösterip en son final maçında Antalya Büyükşehir Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı’nı 4-1’lik skorla yenerek şampiyonluğa ulaştık. Ben de bu sezonda 29 gol atarak gol kralı oldum bunun için de çok mutluyum. Önümüzdeki yıl Fransa’da yapılacak olan Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye hak kazandık. Oradan da kupa ile döneceğimize yürekten inanıyorum. Bu güzellikleri maddi ve manevi destekleri ile bize yaşatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e bize inanan, güvenen, futbolun nasıl oynanması gerektiğini öğreten sevgili hocamız Murat Deler’e, Kulüp Başkanımız Kemal Alpay’a ve takım arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz