Kartepe Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı

Kartepe Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Kocaman başkanlığında yapıldı.Kartepe Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kartepe Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Kocaman başkanlığında yapıldı.
Kartepe Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Belediye Başkanı Mustafa Kocaman başkanlığında yapılan toplantıda gündeme geçilmeden önce İdlib’de şehit olan askerler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra konuşan Başkan Kocaman “Ülkemiz zor günlerden geçmektedir. Bu süreçte yedi düvele karşı birlik ve beraberliğimiz herşeyin üzerinde olmalıdır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başta aileleri olmak üzere Türk Milletine baş sağlığı diliyorum. Askerimiz heyeti önemli bir operasyona başladı. Rabbimden zaferle sonuçlandırmasını diliyorum” dedi.
Başkan Kocaman, MHP’li meclis üyesi Faruk Cengizhan’ın önergesini okuttuktan ve konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunduktan sonra meclis gündem maddelerine geçildi. Meclis gündeminde yer alan Emekevler Mahallesi imar planı değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi. Arslanbey Mahallesi uygulama imar planı ve plan hükmü değişikliği hakkında ek süre talebi oy birliği ile kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün “Doluboş kadrolarda derece değişikliği” yazısı oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında izinli meclis üyelerinin okunması ve oylanması sonrasında Belediye Başkanı Kocaman meclis toplantısını sona erdirdi.
Meclis toplantısı sonrasında Başkan Kocaman, Arslanbey Muhtarı Sedat Topal ve mahalle sakinleri, meclis üyeleri ve belediye bürokratlarının katılımı ile bir toplantı yaptı. Başkan Kocaman öncelikle Arslanbey Mahallesindeki hemşehrilerinin gündeminde olan mahalledeki iki parsele ait imar düzenlemeleriyle ilgili meclisi izlemeye gelen tüm hemşehrilerine ve meclis üyelerine konu özelinde teknik ve detaylı bir açıklama yaptı. Kocaman açıklamasında, “2000’li yıllardan başlayan bir süreç ile günümüze kadar gelen ve 122 hak sahibini ilgilendiren bir durumdur. Burası tek bir şahsa ait olan değil, kooperatife ait olan bir yerdir. 122 ailenin mağduriyetini gidermek benim nazarımda toplum menfaati demektir” dedi.
İsteyen herkesi dinleyeceğini ifade ederek sözlerine devam eden Başkan Kocaman, “Mevcut hali ile Kartepemiz’e yakışmayan bir yer. Burada imar artışı yapmak adaletsizlik değil, kronikleşmiş bir sorunu çözme çabasıdır. Karar ise bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Meclisimizde herhangi bir şerh dahi olmaksızın oy birliği ile alınmıştır. Sizin konunuz ise bu durumdan farklıdır. Ama yetkimizde olan yapılabilecek ne var ise şu dakikadan itibaren çözüm bulmak için elimi taşın altına koymaya hazırım. İster buyurun siz gelin, isterseniz beni davet edin geleyim, konunun tüm muhatapları ile kanun ve adalet noktasında ortak akıl ile çözelim” dedi.
Başkan konuşmasının ardından Başkan Kocaman, mahallelinin sorunlarını dinledi. Başkan Kocaman’ın açıklamaları sonrasında Arslanbey sakinleri, toplu hatıra fotoğrafı çekilerek Kartepe Belediyesi’nden ayrıldılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz