Kartepe Hipodromu İçin Geri Sayım

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu ve Türkye Jokey Klübü Başkanı...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu ve Türkye Jokey Klübü Başkanı Ömer Faruk Gigin, Kartepe'ye yapılması planlanan hipodrom ile ilgili görüşmek üzere Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret etti.

Kocaeli Valiliği'nde gerçekleşen ziyarete ayrıca Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, TJK Genel Sekreteri Uğur Alp Ata ve TJK Genel Muhasibi Doruk Yılmaz katıldı. Ziyaret sonrası konuşan Müsteşar Yardımcısı Sumaytaoğlu, "Sayın bakanımızın talimatı ile projemizi tamamladık,onayladık, ödeneğimizi ayarladık, sayın valimizin de desteği ile inşallah yılbaşından itibaren at yarışları Kocaeli'de yapılacak. Bunu da 2013 programına koymak istiyoruz. Katkıları için sayın valimize ve Kartepe Belediye Başkanı'na teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan konu ile ilgili Vali Topaca ise, "Daha önce sayın bakanımızın ilimizi ziyareti esnasında hipodrom yapılması ile ilgili karar verilmişti. Kararda bir problem yok ancak sıkıntı buradaki mülkiyet sorunları ile ilgili. Yaklaşık 500 dönüm alan üzerinde 13 dönümlük bir özel mülkiyet bulunması nedeniyle çalışmalarımız biraz yavaşlamıştı. Bu sorunu aşmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, süreci hızlıca tamamlayıp 2013 yılının başında burada yarışları başlatmaktır. Bunu ne kadar öne çekebilrsek hipodrom hazır olacaktır, süreç uzadıkça 2013'de riske girebilir. İnşallah 29 Ekim'e kadar bu süreci tamamlayıp Cumhuriyet Bayramı'nda bir deneme yarışları yapmayı planlıyoruz. Proje için 10 milyon Tl ödeneğimiz mevcuttur" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: