Kartepe yaz spor okullarına en büyük ilgi yüzmeye oldu

Kartepe Belediyesi, Yaz Spor Okulları kapsamında 1000 civarında öğrenciye kurs vermeye devam ediyor.

Kartepe Belediyesi’nin, çocukların bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporu ülke genelinde yayarak aktif katılım sağlamak amacıyla açtığıyaz spor okulları, her yıl olduğu gibi bu yaz da yoğun ilgi gördü.

Bu yılda en büyük ilgi hava sıcaklıklarının artması ve okulların tatile girmesiyle yüzme kursuna oldu. Yaz Spor Okulları 10 branşta 18 eğitmeni ile 1000’in üzerinde öğrenciye eğitim veriyor. Kocaeli Üniversitesi Kartepe Park Otel'in havuzunda yapılan yüzme kursu öncesi 1 saat Genel Kültür ve Ahlak Bilgisi Dersi alan miniklere kendi alanlarında uzman 8 eğitmen tarafından 2 saat güvenli bir şekilde yüzme teknikleri dersi veriliyor. 600’den fazla kursiyerin kayıt yaptırdığı yüzme kursunda temizlik kurallarına büyük önem veriliyor. Havuzda düzenli olarak havuz suyu ölçümleri yapılırken çocukların sağlıklı ortamda eğitim almalarına önem veriliyor.

Reklam
Reklam

Sosyal Belediyecilik anlayışını ön planda tutan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Çocuklarımızın spor okullarıyla kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve boş zamanlarını spor aktiviteleriyle değerlendirmeleri bizler için çok önemli. Bu sebeple her yıl düzenli olarak yapılan yaz ve kış dönemi spor faaliyetlerimize devam ediyoruz. Faaliyetlere katılan çocuklarımız bir yandan eğitici sosyal aktivitelere katılarak kendilerini geliştiriyor bir yandan da zamanlarını değerlendirmiş oluyorlar” dedi.

Velilerden Karabalık’a teşekkür

Yaz spor okullarının düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren veliler ”Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık'a çocuklarımıza yönelik bu tür aktiviteler düzenlemesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerin kendi imkânlarıyla çocuklarımıza böylesi bir eğitim aldırmamız mümkün olamazdı” dediler. İlçenin değişik yerlerinden katılan tüm kursiyerlere eğitmenler nezaretinde servisler ile ulaşım hizmeti sağlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz