Kartepe'de Geri Dönüşüm Masaya Yatırıldı

Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ev sahipliğinde ilçedeki geri dönüşüm firmaları yetkilileri ile...

Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ev sahipliğinde ilçedeki geri dönüşüm firmaları yetkilileri ile yapılan toplantıda geri dönüşüm konusu masaya yatırıldı.

Belediye hizmet binasındaki toplantıda geri dönüşüm konteynerlerinin toplatılması ve uygulamada yaşanan sıkıntıların giderilmesinde yapılacak çalışmalar gözden geçirildi.

Toplantıda Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Efkan Atmaca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürü Hüseyin Kılıç ile Çevre Yüksek Mühendisi Melek Yenice, Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İlknur Şakar ile Çevre Yüksek Mühendisi S.Gökçen Gönülay ve Ahmet Gültekin, Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Atilla Karagöz, Kocaeli Atık Ürünleri’nden Halim Koca ile Çevre Mühendisi Elif Kaya, Çevre Hurda Kağıtçılık’tan Gökhan Sevim ile Çevre Mühendisi Nermin Tuğralı hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Geri dönüşüm konteynerlerinin toplatılmasında ve uygulamada yaşanan sıkıntıların değerlendirildiği toplantıda karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Kartepe Belediyesi yetkilileri geri dönüşüm firmalarından geri dönüşüm konteynerlerinin zamanında alınmasında sıkıntı yaşadıklarını, firmaların buna biraz daha dikkat etmeleri gerektiğini ifade ettiler. Geri dönüşüm işi yapan firma yetkilileri de, son dönemlerde geri dönüşüm konteynerlerine oldukça fazla miktarda çöp atıldığını dile getirerek, atılan koli vb. büyük ambalajların düzeltilmeden geri dönüşüm konteynerlerine atıldığı için çok yer kapladığını bu nedenle de konteynerlerin dolu göründüğünü kaydettiler.

Toplantıda sıkıntıların giderilmesinin kaynağında eğitim faaliyetlerinin artırılması kararı alındı. Buna göre okullarda, halk eğitim müdürlüklerinde, kuran kurslarında, bakkal ve marketleri kapsayan bilgilenlendirme yapılması ve geri dönüşüm firmalarının da konteynerleri toplama programlarına sadık kalmaları konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantı yapılan çalışmaların seyrinin izlenebilmesi açısından, aralık ayında tekrarlanması amacıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: