Kartepe’de Keşkek Kaynayacak

Her yıl Ramazan Bayramı'nda düzenlenen geleneksel keşkek cemiyeti bu bayram sabahı yine İbrikdere'de tüm Kartepelileri...

Her yıl Ramazan Bayramı'nda düzenlenen geleneksel keşkek cemiyeti bu bayram sabahı yine İbrikdere'de tüm Kartepelileri buluşturacak.

Kartepe ilçesi İbrikdere Mahalle Muhtarı Kadem Demir, bayram namazı ardından başlayacak cemiyetleri öncesinde belediyenin keşkek alanında yaptığı düzenlemeler için yetkililere teşekkür etti.

Ramazan Bayramı'nda düzenlenen geleneksel keşkek cemiyeti bu yıl keşkek alanında yapılan modern bina da yapılacak. Kartepe Belediyesi tarafından yapılan binada kaynayan keşkekten yemek için çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım beklenmekte. Buğday ve etin geceden odun ateşinde kaynatılarak kavrulması sonrası yapılan ürüne verilen ad olan ‘Keşkek’ten ikram edilecek alanda belediye tarafından yapılan çevre düzenlemelerinde de sona yaklaşıldı.

Reklam
Reklam

Kartepe Belediyesi Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordineli çalışması ile yürütülen düzenlemeler ardından alan şık bir görünüme bürünecek. Ekipler 130 metre karelik alanda çevre düzenlemeleri kapsamında 1.5 metre eninde kırmızı betonlu yürüyüş yolu için 250 metre bordür döşenirken 40 metre küp beton döküldü. Yürüyüş yolu çevresine de mevsimlik çiçekler yanında gül, hatmi, abelya ve top mazı ile estetik bir görünüm kazandırılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz