Kartepe'de Yabancı Öğrencilerden İngilizce Eğitimi

Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve AIESEC Kocaeli işbirliğiyle gerçekleştirilen "Dünya Bize Katılıyor" projesi kapsamında 12 ülkeden gelen öğrenciler,

Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve AIESEC Kocaeli işbirliğiyle gerçekleştirilen "Dünya Bize Katılıyor" projesi kapsamında 12 ülkeden gelen öğrenciler, Kartepe'de lise öğrencilerine yabancı dil eğitimi veriyor.

Kartepe Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, lise öğrencilerinin gelecekleri ile ilgili alacakları kararlarında onlara yardımcı olmayı hedefleyen "Dünya Bize Katılıyor" projesinin bu yıl 10 farklı şehirde gerçekleştirildiği belirtilerek, yurt dışından gelen gönüllü 12 eğitmenin, lise öğrencilerine, meslekler, kişisel gelişim ve İngilizce öğrenimi konularında eğitim verdikleri kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, öğrencilerin Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde çalışmalarına devam ettiği ifade edilerek, "Kocaeli'nin farklı ilçelerinden gelen 150 lise öğrencisine eğitim veriliyor. Proje kapsamında ilimize gelen yabancı eğitmenlerin konaklama, program ve lojistik konularındaki ihtiyaçları Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından karşılanıyor. Yabancı öğrenciler çalışmalarının dışındaki saatlerde doğal güzellikleri ile öne çıkan Kartepe'yi gezme fırsatı buluyor" denildi.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammet Kanık ise Kartepe'deki lise temsilcilerinin katıldığı bu projeden 150 Kartepeli ve diğer ilçe gençlerinin sosyal ve kültürel anlamda faydalandığını kaydetti.

Muhabir: Yunus Emre Günaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: