Kartepe'de Yamaç Paraşütü Alanı Inşası

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçede yapımı devam eden yamaç paraşüt alanında incelemelerde bulundu.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçede yapımı devam eden yamaç paraşüt alanında incelemelerde bulundu.

Karabalık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi'nde en iyi atlama yeri olarak Kartepe'nin gösterildiğini belirterek, alan için yasal izinlerin alındığını, test uçuşları için gün saydıklarını bildirdi.

İlçenin tanıtımına katkı verecek yeni spor aktivitesinin önümüzdeki aylarda başlatılacağını ifade eden Karabalık, yamaç paraşütünün turizme ivme kazandıracağını savundu.

Kartepe'nin zirvesinde 1200 metre rakımlı Seyir Alanı'ndaki düzenlemenin yanında Kestanelik Mahallesi'nde hazırlanan 6 dönümlük iniş alanında zeminin paraşütçülere uygun hale getirildiğine dikkat çeken Karabalık, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Temmuz ayında yapılacak test uçuşlarının ardından paraşüt tutkunları Kartepe'de gönüllerince adrenalin yüklü atlayışlarını yapabilecek. Kar kayağı, kablolu su kayağı, trekking, motokros, otomobil sporlarının farklı branşları ve pek çok spor aktivitesinin yapıldığı Kartepe'de yeni bir aktivite olan yamaç paraşütü için engel kalmadı. İleri düzeyde yamaç paraşütü yapan sporculara yönelik atlayışlar için hazırız"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: