Kartepe'de Yazar-öğrenci Buluşması

Kartepe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında, ülkemizin seçkin yazar...

Kartepe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında, ülkemizin seçkin yazar ve sanat adamlarını öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Manken ve sinema oyuncusu Yaşar Alptekin, “Ben daha gencim” diyerek ibadetlerini geciktiren Kartepeli öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Kartepe Belediyesi ilçedeki gençleri hayata hazırlamak, sosyal yönlerini geliştirmek, insan ilişkilerini artırmak, tecrübe deneyim kazandırmak, eğitim sonrası hayatın püf noktalarında bilgi ve deneyim kazandırmak adına gençlere umut olmaya devam ediyor. Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde “Kartepe Genç Umut” olarak adlandırılan ve geçen ay başlayan alan proje çalışması kapsamından şair, sanatçı, gazeteci ve eğitimci yazarlar okullarda öğrencilerle keyif dolu saatlerde buluşturuluyor.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında önceki gün de manken ve sinema oyuncusu Yaşar Alptekin, Yıldız Entegre Ticaret ve Meslek Lisesi ile Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde lise son sınıf öğrencilerine hayata dair önemli nasihatlarda bulundu. Manken ve sinema oyuncusu iken hacca gittikten sonra kendisini dine adayıp konferanslarla yaşadığı dönüşümü anlatan Yaşar Alptekin, “Ben gencim” diyerek ibadetlerini geciktiren öğrencilere çeşitli kişilerin yaşamlarından örnekler verdi.

5 vakit namaz yazılı tişörtü ile konferans veren Yaşar Alptekin, bazı gençlerin ölmeyi ve namaz kılmayı yaşlı işi zannettiklerini ifade ederek, “Namaz bizim borcumuz. Namaz rabbimizle buluştuğumuz o andır. Bir elimizde beş parmak vardır. Baş parmağımızı yok edersek elimiz hiçbir işe yaramaz. İslam’ın beş şartı vardır. Beş şartından biri olan da namazdır. Namaz yok ise amellerin hiçbir anlamı yoktur. Gençler okul bitsin, yaz tatili bitsin, askere gideyim döneyim, namaza başlayacağım diyorlar. Askere giden biri de geri dönünce evlenecekti, ama ne oldu? Şehit oldu şehit. ‘Ben namaz kılmıyorum ama kalbim temiz’. Hah oldu canım, ya seni şöyle alalım cennete. Peygamber Efendimizin kalbi kirli miydi ki ayakları şişene kadar namaz kılıyordu. Sen nasıl oluyor da Peygamber Efendimizden kendini üstün zannediyorsun” dedi.

Reklam
Reklam

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın da bulunduğu konferans sonunda yaptığı konuşmada, “Bu proje çalışması ile Kartepe’de öğrenim gören gençlerimizi alanında başarılı ve örnek hizmetlerde bulunmuş eğitimci, sanatçı ve yazarlarımızı ilçemizdeki okullarda ağırlamaktan bizler de mutluluk duyuyoruz. Sayın Alptekin’i de bugün ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duymaktayız. Belediye olarak gençlerimize yönelik eğitici kültürel ve sanatsal faaliyetlerle yaşamlarına yön vermeye devam edeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: