Kartepeli fırıncılar, "Ekmek Tebliği" konusunda bilgilendirildi

Kartepe'deki fırıncılara Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ilgili bilgi verildi.

Kartepe'deki fırıncılara Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ilgili bilgi verildi.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Kocaeli Fırıncılar Odası işbirliğiyle düzenlenen program kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerince ilçedeki bir lokantada bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Gıda Mühendisi Uğur Değer, yeni çıkan ekmek tebliğinde ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim, dağıtım ve satış koşullarında değişiklik yapıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Ekmek, kepekli ekmek, buğday ekmeği, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmeklerinin ambalajsız satılabileceği bilgisini veren Değer, "Ancak satış koşullarında köklü değişiklikler yapıldı. Bu grup haricinde kalanlar 1 Temmuz 2012'den itibaren mutlak suretle ambalajlı satılacak" diye konuştu.

Belediye Zabıta Müdürü Selman Çelik ise halkın temel besin kaynaklarından biri olan ekmeği üreten fırıncıların yeni tebliğler hakkında bilgilendirilmesini sağlanması için ellerinden desteği sağladıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: